Οι Τούρκοι πούλησαν πυραύλους στο Αζερμπαϊτζάν

Η τουρκική αμυντικής βιομηχανία ROKETSAN άρχισε να παραδίδει στο Αζερμπαϊτζάν το σύστημα πυραύλων ΠΕΠ Kasırga που έχει βεληνεκές 150 χιλιόμετρα.Το σύστημα διαθέτει τετραπλό εκτοξευτήρα πυραύλων 300 χιλιοστών.

Η ROKETSAN θα συνεχίσει την τεχνική κάλυψη και μετά την παράδοση του συστήματος.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν που χαρακτηρίζονται ως «Ένα Έθνος, Δυο Χώρες», φιλοδοξούν να προωθήσουν  μια ολοκληρωμένη συνεργασία και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η τουρκική  εταιρεία παλαιότερα είχε παραδώσει στο Αζερμπαϊτζάν το σύστημα Πολλαπλού Εκτοξευτήρα Ρουκετών Sakarya 122 χιλιοστών.
Άνοιγμα της ASELSAN στην Νότια Αφρική

Εξάλλου η τουρκική αμυντικής βιομηχανία  ASELSAN και η νοτιοαφρικανική αμυντική εταιρεία Paramount Advanced Technologies συμφώνησαν να κινηθούν από κοινού στις τοπικές και διεθνείς αγορές.

Η τουρκική βιομηχανία συμμετείχε στην Διεθνή Αεροπορική και Αμυντική Έκθεση της Αφρικής (AAD) που πραγματοποιήθηκε στην Νότια Αφρική και συμμετείχαν περίπου 400 εταιρείες του χώρου από όλο τον κόσμο.

Στο περίπτερο της η τουρκική εταιρεία παρουσίασε  πολλά προϊόντα της όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ηλεκτρονικά συστήματα αεροσκαφών θερμικής απεικόνισης και σκόπευσης, διόπτρες νυχτερινής όρασης και θερμικές διόπτρες σκόπευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Η Τουρκία παρέλαβε το πρώτο «εθνικό» επιθετικό ελικόπτερο ATAK

Νέο αντιαρματικό πύραυλο δοκίμασε η Τουρκία

Πυραύλους για το Αζερμπαϊτζάν θα φτιάξει η Τουρκία