OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οργή στην Τουρκία! Εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Ερντογάν αύξησε τον μισθό του – Πόσα παίρνει ο σουλτάνος

23/10/2020 - 06:49
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που η κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας βύθιζε ακόμη πιο βαθιά την τουρκική οικονομία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, ωθώντας έτσι τη λίρα σε νέο ιστορικό χαμηλό, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο σουλτάνος είχε αυξήσει τον μισθό του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgün, Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύξησε τον μισθό του για το 2021 κατά 8 τοις εκατό. Πλέον η αμοιβή του Τούρκου προέδρου ισοδυναμεί με τρεις μισθούς πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Ερντογάν θα αμείβεται πλέον με 88.000 λίρες (9,377 euro) το μήνα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι αλλαγές φέρνουν συνολική αύξηση 886 εκατομμυρίων λιρών στον προϋπολογισμό που διατέθηκε στην Προεδρία, αυξάνοντας το συνολικό ποσό για το γραφείο του Ερντογάν σε 4,39 εκατομμύρια λίρες.

Οι προεδρικές δαπάνες από τότε που ανέλαβε ο Ερντογάν το 2014 αυξήθηκαν κατά 550 τοις εκατό.

Ο θησαυρός του «ισόβιου σουλτάνου»

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό vermoegensmagazin.de, η περιουσία του Ερντογάν εκτιμάται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ -πράγμα που προκαλεί  απορίες στους επικριτές του, αφού πριν από 14 χρόνια διέθετε, όπως ανέφερε τότε ένα άλλο γερμανικό οικονομικό ΜΜΕ, το Wirtschaftswoche, κάπου 850.000 ευρώ σε  τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως γνωστόν,  δεν βάζει το χέρι στη δική του τσέπη, αλλά σε εκείνες των φορολογουμένων για τα παλάτια που χτίζει στις όχθες της λίμνης Βαν και στη Μαρμαρίδα σε καιρούς χαλεπούς για την οικονομία της χώρας του. Και σύμφωνα με το άρθρο του vermoegensmagazin.de, «φέρεται να έχει αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία».

Η αλήθεια είναι ότι μόνον εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για το πραγματικό ύψος της περιουσίας του Ερντογάν. «Αλλά ακόμη κι έτσι, θα πρέπει να προσμετρηθούν πολλοί παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ώστε είναι πρακτικά αδύνατο να μιλήσει κανείς με ακριβή ποσά. Θα μπορούσε να είναι πάνω από 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών (…). Όπως και να έχει, είναι πολυεκατομμυριούχος. Φυσικά αυτό δεν κατέστη δυνατό με το ετήσιο εισόδημά του των περίπου 108.000 ευρώ. Ωστόσο, πολλοί αρχηγοί κρατών έχουν την ευκαιρία να πλουτίσουν με την ιδιωτικοποίηση πρώην κρατικών εταιρειών, είτε με την εκλογή τους στα εποπτικά συμβούλια των εταιρειών αυτών είτε με την καλλιέργεια στενών επαφών στην οικονομία ή με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Και τέτοιες πρακτικές προσάπτουν στον Ερντογάν οι πολιτικοί του αντίπαλοι», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Τριπλασιάστηκαν τα έξοδα των «ανακτόρων» του Ερντογάν – «Ζει στον ροζ κόσμο του»

Πηγή: Ahval

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΜΙΣΘΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

11/02/2026 - 19:43
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: Κομβικός ο ρόλος της ναυπηγικής βιομηχανίας στη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert