Κι άλλες παραιτήσεις στο τουρκικό Ναυτικό

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εικόνα διάλυσης στο τουρκικό πολεμικό Ναυτικό καθώς παραιτούνται οι εναπομείναντες αξιωματικοί λόγω των αποφάσεων της δίκης της Βαριοπούλας όπου επικυρώθηκαν οι ποινές εναντίον των αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού.
Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet αποκαλύπτει το θέμα με πρωτοσέλιδο τίτλο « σεισμός παραιτήσεων στο Ναυτικό». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Β’ αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ατίλλα Κεζέκ, παραιτήθηκε από το Σώμα για να συμπαρασταθεί στους έγκλειστους αξιωματικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραίτηση του αναφέρει πως « η θέση όλων μας βρίσκεται δίπλα στους καταδικασθέντες συναδέλφους μας».
Πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 5-6 ναύαρχοι έχουν παραιτηθεί όμως δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως έχει ήδη παραιτηθεί ο αρχηγός των τεχνικών υπηρεσιών του Στόλου υποναύαρχος Σαμί Όργκιουτς
Τον Ιανουάριο του 2013 είχε υποβάλλει την παραίτηση του ο αρχηγός του τουρκικού Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ. Ο Γκιουνέρ είχε ήδη υποβάλλει την αίτηση παραίτησης του από τον περασμένο Νοέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού ως μέλη της Εργκενεκόν ή ως πράκτορες και στην επιστολή παραίτησης του είχε γράψει πως « οι φίλοι μας συλλαμβάνονται και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και σα να μην φτάνει αυτό, βοηθάμε και στις συλλήψεις». Ο Β’αρχηγός του στόλου Βεϊσέλ Κιοσέλε, είχε αποστρατευθεί καθώς κατηγορείται από τουρκικό δικαστήριο με δράση σε κύκλωμα πρακτόρων!
Στο Τουρκικό Ναυτικό 12 εν ενεργεία ναύαρχοι έχουν συλληφθεί και δικάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φυλακισμένος ένας στους πέντε τούρκους στρατηγούς!

Με τα «τσικό» απέμεινε το τουρκικό Ναυτικό