5 τόνοι εκρηκτικών κατά τουρκικού φυλακίου! Φωτογραφία σοκ

Η Άγκυρα κρύβει επιμελώς την αλήθεια για τις επιθέσεις που δέχονται στρατιωτικές της δυνάμεις από κουρδικές ομάδες αυτοκτονίας. Το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ δημοσιεύει φωτογραφία και πληροφορίες από την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο φυλάκιο Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι. Οι τουρκικές αρχές ανακοινωσαν δύο νεκρούς στρατιώτες.Αλλά το Φιράτ κάνει λόγο για 50! Η φωτογραφία που δημοσιεύει δείχνει ότι η ζημιά που έγινε από την έκρηξη είναι τρομακτική.

Τι γράφει το Φιράτ σε μετάφραση από τα tourkikanea.gr

“Την μεγάλη μας δράση της 2/8 στο φυλάκιο Καραμπουλάκ της επαρχίας μας Σερχάτ, την άρχισε ο μάρτυρας Σερβάν Βαρτό. Δυνάμεις μας της περιοχής Σερχάτ, ως απάντηση στην απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 8 πολίτες στο χωριό Ζεργκελέ, πραγματοποίησαν στις 03:00 της 2ας Αυγούστου μια διευρυμένη επιχείρηση. Η δράση αυτή που έγινε με θυσιαστικό τρόπο, δείχνει την δάδα της αντίστασης.

Η θυσιαστική δράση στο φυλάκιο Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι, έγινε με όχημα φορτωμένο με 5 τόνους εκρηκτικά. Το όχημα μπήκε από την πόρτα του φυλακίου και εξεράγη την ώρα που στην αυλή βρισκόταν περίπου 30 στρατιώτες. Από την έκρηξη καταστράφηκαν εξολοκλήρου το κτίριο, ο πύργος και οι θέσεις του φυλακίου. Μετά από την έκρηξη το κτίριο και οι γύρω εγκαταστάσεις καιγόταν για δύο ώρες.

Έτσι 6 πύργοι , μεγάλος αριθμός οχημάτων, εγκαταστάσεων και προστατευμένων χώρων καίγονταν για μεγάλο διάστημα. Από την έκρηξη και την επακόλουθη έκρηξη του οπλοστασίου του φυλακίου καταστράφηκαν εντελώς 2 θωρακισμένα οχήματα του φυλακίου και 1 πυροβόλο¨.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως στο φυλάκιο υπήρχαν 80 έως 100 στρατιώτες, εκ των οποίων πάνω από 50 σκοτώθηκαν και αναφέρει πως ¨ Στην πραγματοποιηθείσα δράση ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι μεγάλος. Μισή ώρα μετά από το περιστατικό ο τουρκικός στρατός θέλησε να επέμβει με θωρακισμένα οχήματα από την μεριά του Μπαζίντ. Οι αντάρτες μας όμως οργάνωσαν σαμποτάζ μεταξύ των χωριών Κιζίκ και Καραμπουλάκ την ώρα που περνούσαν τα οχήματα του τουρκικού στρατού. Στην ενέδρα αυτή ο εχθρός χτυπήθηκε αποτελεσματικά. Στην ενέδρα αυτή σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες. Μετά από αυτή την δράση ο τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να επέμβει στην περιοχή.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ