«Πιστεύατε πως θα κάνουμε πραξικόπημα απο τη θάλασσα»;

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο πρώην αρχηγός Στόλου της Τουρκίας Νουσρέτ Γκιουνέρ ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2013, ενώ θεωρούνταν σίγουρος πως θα αναλάμβανε την ηγεσία του Ναυτικού απάντησε στις κατηγορίες που ήθελαν να συμμετάσχει σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Sözcü o ίδιος απαντά και δηλώνει « κανείς μη μου πει πως το Ναυτικό θα έκανε πραξικόπημα ή πως υπήρχαν 100 πράκτορες. Πως είναι δυνατόν στο Σώμα του Ναυτικού να υπάρχουν 75 πράκτορες. Αυτό που με πονά περισσοότερο είναι ησιωπή του τουρκικού λαού.»
« Στις 21 Σεπτεμβρίο του 2012 ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης της Βαριοπούλας περίπου 160 ναυτικοί ανάμεσα τους ναύαρχοι μέχρι και ναύτες καταδικάστηκαν σε 16-18 έτη κάθειρξης. Τι έκαναν όλοι αυτοί και εμείς δεν το είχαμε αντιληφθεί. Εγω τότε έχασα όλη την ελπίδα μου από τη δικαιοσύνη. Εκανα υπομονή μια εβδομάδα και αργότερα έγραψα την επιστολή παραίτησης μου» αναφέρει ο ίδιος που επαναστατεί και δηλώνει «πως είναι δυνατόν να πιστεύουν πως θα κάναμε πραξικόπημα από τη θάλασσα» αναφέρει ο Γκιουνέρ!
  Ο ίδιος τονίζει » προτίμησα την παραίτηση παρά να είμαι ένας αρχηγός χωρίς τιμή και περηφάνεια»
Ο πρώην αρχηγός Στόλου είχε υποβάλλει την παραίτηση του τον Οκτώβριο του 2012 του είχε ζητηθεί να αναθεωρήσει την απόφαση του και του είχε δοθεί διορία. Τον Ιανουάριο του 2013 η παραίτηση του έγινε δεκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


«Ακέφαλο» το τουρκικό ναυτικό. Παραιτήθηκε ο αρχηγός Στόλου της Τουρκίας