Πληρώνουν 1000 ευρώ ο καθένας για να πεθάνουν! Λαθρομετανάστες και τούρκοι δουλέμποροι

Χίλια ευρώ από τον καθένα είχε πάρει ο Τουρκος δουλέμπορος ανέφεραν οι διασωθέντες από  το σκάφος που ανετράπη ανοιχτά του Μπαλίκεσιρ ,στο Αιγαίο,  όπου βρήκαν το θάνατο 6 Σύροι.«Διέφυγα για να μπορώ να παίρνω γάλα στο γιο μου», είπε μαι από διασωθείσα που έχασε όμως το μωρό της 

Όπως αναφέρεται στον Τουρκικό τύπο και στις ιστοσελίδες, 6 άτομα έχασαν την ζωή τους εξ’ αιτίας της ανατροπής του σκάφους φορτωμένο με σύρους λαθρομετανάστες, το οποίο είχε προορισμό τη Λέσβο. Το σκάφος ανετράπη στα ανοιχτά της περιοχής Μπουρχάνιε του Μπαλίκεσιρ ενώ 6 άτομα πνίγηκαν, εκ των οποίων, ένα παιδί 1,5 έτους. Τα πτώματα συνέλεξε το Αρχηγείο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Στο μεταξύ, 9 άτομα που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο. Ένα άτομο εξ’ αυτών απεβίωσε.Για το ενδεχόμενο μήπως  υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι συνεχίζονται οι έρευνες δια θαλάσσης και δια αέρος. 

Ένας από τους διασωθέντες, ο Χουσεϊν Μουχαμέτ, ο οποίος νοσηλεύεται, είπε ότι έφυγαν από τη Συρία για να σωθούν από τον πόλεμο. Ο Μουχαμέτ έφτασε στην ξηρά κολυμπώντας και είπε ότι ήρθε στην Τουρκία για να μεταβεί στη συνέχεια στην Ευρώπη και όλοι τους κατέβαλαν 1.000 ευρώ το άτομο για να διαφύγουν στην Ευρώπη. Όμως προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο σκάφος το οποίο ανετράπη. Ο ίδιος είπε ότι στη Συρία η κατάσταση είναι πολύ άσχημη λόγω του πολέμου και ότι η Συρία έχει πια τελειώσει.

Η μητέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του, Ρουξάν Χασάν, είπε ότι διέφυγε από τη Συρία λόγω των συνθηκών και ότι εκεί δεν μπορούσε να πάρει ούτε γάλα για το παιδί της. Επίσης είπε ότι διέφυγαν από τη Συρία λόγω πολέμου και ότι έμειναν στη Σμύρνη 10 μήνες. Η ίδια είπε ότι οι δουλέμποροι τους είπαν ότι θα τους περίμενε μια πολύ καλή ζωή και συμφώνησαν για 5.000 λίρες ο καθένας. Το σκάφος τους, όπως δήλωσε, ήταν πολύ μικρό και παλιό και πολύ γρήγορα άρχισε να παίρνει νερά και το μωρό της έπεσε στη θάλασσα. 

Διαβάστε ακόμη:

Έφερναν λαθρομετανάστες με «κρουαζιέρα » από Τουρκία


Λαθρομεταναστών δράμα – ΒΙΝΤΕΟ από την νέα τραγωδία στη Μεσόγειο