Ποιος ήταν ο καμικάζι στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

O δράστης της επίθεσης έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα είναι μέλος παράνομης αριστερής οργάνωσης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών  Muammar Guler, σύμφωνα με ανάρτηση της Hurriyet Daily News με τίτλο “Suicide bomber member of an outlawed leftish group, Turkish Interior Minister says”.
 
Μολονότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κ. Guler δεν κατονόμασε την οργάνωση ειδησεογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για την οργάνωση DHKP/C και αναφέρουν ως δράστη τον  Ecevit Sanli.

Νωρίτερα ο  Υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ μετά την αυτοψία που έκανε στο σημείο του συμβάντος είπε πως η «ζωντανή βόμβα»  ήταν άνδρας και ότι από τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τις άλλες πληροφορίες γίνεται προσπάθεια για την εξακρίβωση της ταυτότητάς του και ότι ενδέχεται να είναι τούρκος πολίτης.
 
Ο Υπουργός κ. Γκιουλέρ είπε πως το  όνομα του άνδρα της ασφάλειας που έχασε την ζωή του από την έκρηξη είναι Μουσταφά Ακάρσου και ότι βαριά τραυματισμένη είναι επίσης η δημοσιογράφος του NTV Ντιντέμ Τουντζάϊ η οποία είχε μεταβεί στην αμερικανική Πρεσβεία για να πάρει θεώρηση . Ο κ. Γκιουλέρ επεσήμανε πως συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης.