OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Προηγείται ο Ερντογάν με 55% στις δημοσκοπήσεις

03/08/2014 - 00:14
Share on FacebookShare on Twitter

Πληθαίνουν οι ανησυχίες αλλά και οι καταγγελίες για πιέσεις και παρανομίες από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν στις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία που θα γίνουν στις 10 Αυγούστου και για τις οποίες τα προγνωστικά δίνουν προβάδισμα στον κ. Ερντογάν με 55%.

Πάντως τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα επιτηρήσουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Η Αντιπροσωπεία  του ΟΑΣΕ έχει φθάσει στην Τουρκία  και πραγματοποιεί συναντήσεις με τους υποψηφίους των Προεδρικών εκλογών, Ekmeleddın Ihsanoglu, Selahattın Demırtas, καθώς και με την Συμπρόεδρο του HDP, Fıgen Yuksekdag.Σύμφωνα με την Taraf, την επομένη των Προεδρικών εκλογών, η Αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ πρόκειται να διοργανώσει συνέντευξη τύπου, όπου θα δημοσιοποιήσει τις σχετικές παρατηρήσεις της. 

Μεροληπτεί η κρατική ΤV

Ο κοινός υποψήφιος κομμάτων της αντιπολίτευσης κ. Ekmeleddın Ihsanoglu έθεσε ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια, κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ κατηγόρησε την κρατική τηλεόραση (TRT) για τη μεροληπτική κάλυψη των εκλογών, ιδιαίτερα, ως προς τον χρόνο μετάδοσης των προεκλογικών ομιλιών των υποψηφίων. Για την εκστρατεία του, επεσήμανε ότι έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διαφάνεια, αναφορικά με τις δωρεές, και κατέθεσε φάκελο με τις παρατυπίες, που σημειώθηκαν κατά τις περασμένες δημοτικές εκλογές.

Δίνουν κίνητρα σε νομάρχες για στήριξη Ερντογάν 

Η Συμπρόεδρος του HDP, κατά τις συναντήσεις με τους αξιωματούχους του ΟΑΣΕ, κατήγγειλε ότι οπαδοί του κόμματος της υπέστησαν σωματική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, τόσο στις δημοτικές, όσο και τώρα στις προεδρικές εκλογές, καθώς, επίσης, και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν  και ο κοινός υποψήφιος των MHP και CHP, Ekmeledin Ihsanoglu, χρηματοδοτούν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, με κρατικά κεφάλαια, ενώ ο υποψήφιος του HDP, Selahattın Demırtas, στηρίζεται σε δωρεές. 
Ακόμη, κατήγγειλε ότι δίνονται κίνητρα στους νομάρχες, προκειμένου να εργασθούν υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τούρκου Πρωθυπουργού.


Μειωμένη συμμετοχή  Τούρκων ομογενών στις εκλογές

Στο μεταξύ μειωμένο καταγράφεται το ενδιαφέρον των Τούρκων ομογενών για τις Προεδρικές εκλογές της χώρας τους. Ενώ η εκλογική διαδικασία έχει ξεκινήσει από το Σάββατο, μόλις 248.000 από τα 2.7 εκ. Τούρκων υπηκόων, που διαμένουν στο εξωτερικό, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Καταληκτική ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας για τους Τούρκους του εξωτερικού είναι η ερχόμενη Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη:

Προσωπικά μπλεγμένος ο Ερντογάν στα όπλα της MIT για τους τζιχαντιστές


«Φωτογραφικό» το ψηφοδέλτιο Ερντογάν

Η Τουρκία ανησυχεί όχι για τη Γάζα αλλά για τις οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert