OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Παζάρια» Ερντογάν σε Πούτιν για S 300!

04/12/2012 - 17:14
Share on FacebookShare on Twitter

Aνατολίτικης νοοτροπίας παζάρι και στον ίδιο τον Πούτιν πήγε να κάνει ο Ερντογάν. Για να τον κάνει να άρει τις διαφωνίες σχετικά με την τοποθέτηση αντιαεροπορικών -αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot (Πάτριοτ) στα τουρκο-συριακά σύνορα, του <<πούλησε>> ελπίδες ότι μπορεί να αγοράσει η Τουρκία …Ρωσικά πυραυλικά συστήματα για να τα τοποθετήσει εκεί! 

Την …πρόταση Ερντογάν στον Πούτιν αναφέρει η εφημερίδα  Hurriyet : Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κατά την χθεσινή συνάντηση Ερντογαν –Πούτιν η τουρκική πλευρά συζήτησε την δυνατότητα αγοράς και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας για να αντιμετωπίσει την απειλή από την Συρία. 

Η αναφερόμενη πρόταση Ερντογάν έχει όμως και άλλο αποδέκτη – εξ ού και ο χαρακτηρισμός <<ανατολίτικης νοοτροπίας παζάρι>>: Αποτελεί ταυτόχρονα και πίεση προς ΗΠΑ -ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των Πάτριοτ ( Patriot )  που στέλνει στην Τουρκία! Διότι όπως έχουμε αναφέρει – και γράφει και ο τουρκικός τύπος σήμερα – η Άγκυρα θέλει 10 συστοιχίες Πάτριοτ και το ΝΑΤΟ στέλνει μόνο 3 – 2 από Γερμανία και 1 από Ολλανδία!

 Κατά την Hurriyet  η Τουρκία διαπραγματεύεται ακόμα την ανάπτυξη 10 συστοιχιών Patriot του ΝΑΤΟ στο έδαφός της προκειμένου να τις τοποθετήσει στην αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ,  την βάση ραντάρ στο Κιουρετσίκ  καθώς επίσης για τις περιοχές Γκαζίαντεπ, Καχραμανμαράς, Σανλιούρφα, Ντιγιάρμπακιρ , Μπάτμαν, Σιιρτ, Ελαζίγ, και Χατάϊ , επικαλούμενη την απειλή πυραυλικής επίθεσης από την Συρία. Όπως και ότι καθώς το καθεστώς Ασσαντ πνέει τα λοίσθια, για την Τουρκία,  μπορεί να κάνει απονενοημένες κινήσεις.

 Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ απαντώντας στο αίτημα της Συρίας , τόνισε ότι η Συρία δεν συνιστά άμεση απειλή για την Τουρκία , όπως συνιστά για το Ισραήλ και ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης των συστοιχιών Patriot. Ωστόσο έπειτα από την επιμονή της Άγκυρας, γράφει,  το ΝΑΤΟ συμφώνησε στην αποστολή 1-2 συστοιχιών Patriot από την Ολλανδία και άλλων 2 από την Γερμανία.Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες συστοιχίες Patriot για να καλύψουν όλες τις περιοχές που επιθυμεί η  Τουρκία. Ωστόσο η Άγκυρα επιμένει  και κάνει λόγο για ανάγκη αποστολής 10 συστοιχιών Patriot για την κάλυψη των παραπάνω περιοχών- και κάνει τα »κόλπα» με τα όσα λέει στον Πούτιν . 

Πάντως η εγκατάσταση Patriot  στην Τουρκία – παρά τα όσα λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Rasmussenκαι η Άγκυρα – δεν είναι κατι που έχει κλείσει:Η Sabah αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ αναμένεται να απαντήσει εντός της εβδομάδας  στο αίτημα της Τουρκίας το οποίο θα συζητηθεί και σε συνάντηση υπουργών χωρών του ΝΑΤΟ με τον Ρώσο ΥΠΕΞ κ. Σεργκέί Λαβρόφ ! Επίσης υπενθυμίζεται ότι απαιτείται η έγκριση των Κοινοβουλίων Γερμανίας και Ολλανδίας για την αποστολή τους. 
 
Ο κ Rasmussen για να άρει τις διαφωνίες της Μόσχας διευκρίνισε ότι αποστολή των Patriot είναι η εξουδετέρωση τυχόν πυραυλικής επίθεσης από την Συρία και ότι δεν θα είναι δυνατή  η προσπέλαση τους στον συριακό εναέριο χώρο.  

Tags: PATRIOTS 300ΕΡΝΤΟΓΑΝΠΟΥΤΙΝ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Ιράκ - Τουρκία - NATO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Απέσυρε τα στρατεύματά της από την Βαγδάτη, στο πλαίσιο της απόφασης του NATO να τερματίσει την αποστολή του

26/03/2026 - 15:57
Μαύρη Θάλασσα - δεξαμενόπλοιο
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

26/03/2026 - 09:45

Διαβάστε Επίσης

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert