Πυραύλους για το Αζερμπαϊτζάν θα φτιάξει η Τουρκία

Πύραυλους μαζί με το Αζερμπαϊτζάν θα κατασκευάζει η Τουρκία για τον αζερικό στρατό, με βάση  συμφωνία που  αναμένεται να υπογραφεί στο εγγύς μέλλον μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της χώρας αυτής  και της τουρκικής εταιρείας Roketsan.  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο κινητήρας και τα συστατικά μέρη  θα κατασκευαστούν από τη Roketsan ενώ θα μονταριστούν σε αζερικές εγκαταστάσεις.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Regnum» – που το επικαλείται η  αζερική εφημερίδα «Azer News» – σχετικά με το θέμα αυτό, μετέδωσε πως λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα για την εξασφάλιση της κοινής παραγωγής και ότι πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας της παραγωγής. 

Η εφημερίδα  συνδέει χρονικά την εξέλιξη  με την 3η τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας- Αζερμπαϊτζάν και Γεωργίας και γράφει πως κατά τη σύνοδο τέθηκαν επί τάπητος οι σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών, τα περιφερειακά θέματα και οι μηχανισμοί για την επίλυση των δυσκολιών.

Η σύνοδος έγινε στο  Γκαντζά του Αζερμπαϊτζάν.Πήραν μέρος ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. A. Νταβούτογλου, ο  Αζερος ΥΠΕΞ κ. Ελμάρ Μαμαντιάροφ και η Γεωργιανή ΥΠΕΞ κ. Μάγια Παντζικίτζε .