OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

S-400: Πως η Τουρκία «κινδυνεύει» από τους πυραύλους που αγόρασε [vid]

21/08/2019 - 08:06
S-400
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία προχώρησε τον περασμένο μήνα  στην παραλαβή της πρώτης παρτίδας ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, γεγονός που σηματοδοτεί την στρατηγική συνεργασία Άγκυρας και Μόσχας, ωστόσο ένα τεράστιο «αγκάθι» στις σχέσεις τους παραμένει και αυτό είναι η Συρία.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά και την επίθεση του καθεστώτος σε τουρκικές δυνάμεις, αναμένεται να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω του ρόλου της Ρωσίας αλλά και το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης της με την Τουρκία, υπό το φόντο της απειλής των S-400.

Πρόσφατο δημοσίευμα του Washington Examiner, αναλύει το ενδεχόμενο πως η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, μπορεί να προκαλέσει ή και να οδηγήσει σε ανοιχτή αντιπαράθεση των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων με τα συστήματα S-400 της Ρωσίας, που έχει παραλάβει και η Άγκυρα.

Η στρατηγική τοποθεσία του Χαν Σεϊχούν

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις καθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας γνώρισαν μεγάλη κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες, καθώς συριακά αεροσκάφη προχώρησαν σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς με στόχο τουρκική οχηματοπομπή που εισήλθε στην επαρχία Ιντλίμπ για την προμήθεια των ανταρτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις Σύριοι πολίτες.

«Μήλον της έριδος» ήταν η στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, καθώς μέσω του αυτοκινητοδρόμου Μ5, συνδέεται με την Δαμασκό με την άλλοτε συριακή οικονομική πρωτεύουσα, το Χαλέπι, ενώ περνά επίσης από τη Χομς.

Ο διευθυντής του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο για «νίκη-κλειδί των δυνάμεων του καθεστώτος» της Συρίας, μετά την κατάλαηψη της πόλης από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Another video showing the military convoy of #Turkish occupiers being bombed by Su-22M4s of #Syria Arab Air Force near #MaarTahroma, #Idlib outskirt. Multiple Turkish soldiers are reported to be killed & some of their BMC Kirpi MRAPs and M-60 tanks are damaged or destroyed. pic.twitter.com/5x5uN9u17o

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) August 19, 2019

Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε χθες το πρωί ότι «τουρκικά οχήματα φορτωμένα πυρομαχικά (…) κινήθηκαν προς την κατεύθυνση» της πόλης για να «διασώσουν τους τρομοκράτες», σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Αυτή η εχθρική συμπεριφορά του τουρκικού καθεστώτος δεν θα μειώσει σε καμία περίπτωση τη συριακή αποφασιστικότητα», κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολύ γρήγορα έγιναν ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές για να εμποδιστεί η φάλαγγα να συνεχίσει την πορεία της, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στην Τουρκία.

Η «σύγκρουση» Τουρκίας – Ρωσίας

«Η κατάσταση γύρω από το Χαν Σεϊχούν επιβεβαιώνει την κλιμάκωση των προσπαθειών Ρωσίας και Συρίας να μειώσει δραματικά την επιρροή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη Συρία», αναφέρει ο Tom Rogan στο δημοσίευμα του Washington Examiner, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ερντογάν στις ανταρτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Hayat Tahrir al-Sham (HTS), έχει εξοργίσει τον Μόσχα και Δαμασκό.

Στόχος των δύο συμμάχων είναι να αποκλειστεί η  πρόσβαση της Τουρκίας στην περιοχή, να αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του Ερντογάν, να δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο για μια τελεική επίθεση και προώθηση στην Ιντλίμπ, που είναι το τελευταίο οχυρό των ανταρτών και να συντρίψουν την όποια αντίσταση βρουν, όμως σε όλα αυτά η Τουρκία στέκεται εμπόδιο και η στρατιωτική της παρουσία αυξάνεται διαρκώς, καθώς στην περιοχή επιχειρούν και τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου TB2 Bayraktar.

Η απειλή των S-400

Αυτό όμως που τονίζει ο αναλυτής στο δημοσίευμα είναι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι  ότι είναι πρόθυμος να «τεστάρει» τον Ερντογάν, ενώ είναι πιθανό ο Τούρκος ομόλογος του να «μπλοφάρει» λόγω των απειλών που αντιμετωπίζουν οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι είναι πολύ πιο αδύναμοι στη Συρία από ό, τι δείχνουν, αλλά η ίδια πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε ο Ερντογάν από τον Πούτιν, χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει τεράστιο κόστος και απώλειες στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Με πληροφορίες από: Ahval / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: S-400S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΑΣΑΝΤΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert