S-400: Τελείωσαν τα ψέματα – Την Κυριακή στην Τουρκία οι πύραυλοι

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο HaberTurk ο κύβος ερρίφθη για τους S-400 οι οποίοι μετά από ένα σίριαλ που τράβηξε πάνω από ενάμισι χρόνο έρχονται τελικά στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή.

Οι S-400 θα μεταφερθούν στην Τουρκία από δύο αεροπλάνα cargo της Ρωσίας. Τα ρωσικά επιτελεία άλλωστε έχουν ήδη έρθει στην Τουρκία και έχουν ξεκινήσει την επιθεώρηση των σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι S-400.

Από Δευτέρα θα ξεκινήσει μάλιστα η εγκατάσταση των S-400. Πάντως η μεταφορά του πλήρους συστήματος θα γίνει με «δόσεις όπως αναφέρει το δημοσίευμα της HaberTurk αφού την Κυριακή αναμένεται η πρώτη συστοιχία από της δύο που έχουν παραγγελθεί.

Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η πρώτη συστοιχία των ρωσικών πυραύλων S-400 που θα «φτάσει» στην Τουρκία, θα εγκατασταθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα.

To συγκεκριμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει 72 πυραύλους, ενώ δεν θα συνδεθούν με κανένα ραντάρ του NATO αλλά θα έχουν το δικό του ανεξάρτητο ραντάρ.

Με πληροφορίες από HaberTurk