OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σφαγή αμάχων σε κουρδική πόλη από τον κυβερνητικό στρατό καταγγέλλει το HDP

09/02/2016 - 15:48
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού, αριστερού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε τις δυνάμεις της τάξης ότι διέπραξαν σφαγή κατά των αμάχων σε κουρδική πόλη στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον ανταρτών του PKK, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει.

«Διέπραξαν μαζική σφαγή στην Τσιζρέ και δεν θέλουν να την ανακοινώσουν», δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τρίτης πολιτικής δύναμης στο τουρκικό κοινοβούλιο, σε ομιλία ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Ντεμιρτάς αναφερόταν στην Τσιζρέ, μία από τις κουρδικές πόλεις στο κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας όπου ο στρατός και η αστυνομία διεξάγουν εδώ και δυο μήνες μεγάλη επιχείρηση για την εκδίωξη των ανταρτών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι κήρυξαν «εξέγερση» σκάβοντας χαρακώματα και ορθώνοντας οδοφράγματα.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και πολλές ημέρες, 60 κάτοικοι της Τσιζρέ, μεταξύ των οποίων και τραυματίες, που είχαν οχυρωθεί στο υπόγειο ενός κτιρίου, εκτελέστηκαν το Σαββατοκύριακο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τη Δευτέρα ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε επίθεση με στόχο αμάχους, λέγοντας ότι το τουρκικό κράτος «μάχεται μόνο κατά των τρομοκρατών» και «κάνει τα πάντα για να αποφύγει την απώλεια αμάχων».

Ο αριστερός ηγέτης δήλωσε, όμως, ότι «70 έως 90 άτομα» είχαν καταφύγει στο εν λόγω υπόγειο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, από άρματα μάχης. «Σύμφωνα μ’ εμάς, σκότωσαν όλους όσοι βρίσκονταν σε αυτό το μέρος. Οι αρχές διασκόρπισαν στη συνέχεια τις σορούς των θυμάτων στους δρόμους και στα κατεστραμμένα από τις μάχες σπίτια σαν τα πτώματα να βρίσκονταν ήδη εκεί» με σκοπό να αποκρύψουν την ενέργειά τους, είπε.

Δεκάδες άνθρωποι και από τα δύο στρατόπεδα έχουν σκοτωθεί από το καλοκαίρι μετά την επανάληψη των μαχών ανάμεσα στον στρατό και την αστυνομία από τη μια πλευρά και στους αντάρτες από την άλλη, έπειτα από σχετική ηρεμία δύο ετών.

Η επανάληψη της σύγκρουσης προκάλεσε επίσης δεκάδες θύματα μεταξύ των αμάχων, περισσότερα από 200, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και την έξοδο δεκάδων χιλιάδων άλλων.

Tags: HDPΚΟΥΡΔΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Top News

Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο

Χριστίνα Τσάφου: Συζήτησα με το παιδί μου και του ζήτησα συγγνώμη για πολλά πράγματα

Πυρά Ιάσονα Αποστολόπουλου κατά Μαρίας Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Είναι τα παιδιά εισβολείς;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert