Συγκλονιστικό άρθρο κατά του Ερντογάν – «Μάστορα σταμάτα να μας λες πως θα ζούμε»

M.K. 
Ο τούρκος αρθρογράφος της Hürriyet Αχμέτ Χακάβ  με τίτλο «Κανείς δεν το εξήγησε , ας το εξηγήσω εγώ» ουσιαστικά «φωτογραφίζει»τον Ερντογάν και του εξηγεί τους λόγους που συνέβησαν τα γεγονότα.

«Μάστορα! Η νεολαία σου λέει «μην λες την άποψη σου ούτε να εξυβρίζεις για το πώς θα κάθομαι στο πάρκο, πως θα συμπεριφερθώ στο μετρό, πως θα ζω, πως θα μιλώ, πως θα ντυθώ, πως θα σκεφτώ κτλ. Δεν είσαι ο πατέρας μας, μην κάνεις μαγκιές του πατέρα.»

Ακόμα και αν ήσουν…εδώ υπάρχουν μπαμπάδες που δεν μπορούν να ελέγχουν τα δυο παιδιά τους. Εσυ θα κάνεις αυτό στα 75 εκατομμύρια άτομα;”. Mην μιλάς για αλκοολικούς, για μεθύστακες, για πλιατσικολόγους……
Δεν μπορείς να είσαι και φοβερός αρχιτέκτονας, και φιλόσοφος ηθικής, και ειδικός στην αλλαγή της επικαιρότητας και διαμορφωτής πλατείας, και πορθητής της Μέσης Ανατολής και ειδικός στη θρησκεία, και ιστορικός και τηλεκριτικός και ειδικός στις εξαρτήσεις κτλ. Αυτό κάπου θα βγάλει μια βλάβη» γράφει ο ίδιος.
Και μετά απο λεπτομέρειες για το συνέβη αυτές τις ημέρες καταλήγει: 
«Τώρα πια, μόνο δημοσιογράφος του Reuters μπορεί να σου κάνει ερωτήσεις που σε εκνευρίζουν. Μην προσπαθείς να καταπιέσεις άλλο τα Μέσα Ενημέρωσης.
……μην μας ρίχνεις δακρυγόνα. Μην πατήσουμε εμείς το γκάζι.