«Σπάστηκε» ο Αλτούν: «Fake news» η DW – Δηλητηριάζει τις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας

«Σπάστηκε» ο επικεφαλής της τουρκικής προεδρίας Φαχρεττίν Αλτούν από το δημοσίευμα της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο, όταν ο Ερντογάν ζήτησε να κηρυχθούν οι 10 πρέσβεις «ανεπιθύμητα πρόσωπα» από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μετέφερε το μήνυμα ότι «αν οι πρεσβευτές κηρυχθούν persona non gratae, τότε θα φύγω από το υπουργείο». Ωστόσο, ο Ερντογάν φέρεται να απάντησε σε αυτό το μήνυμα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκαν τρομερές αντιδράσεις στον τουρκικό αλλά και στο διεθνή τύπο, καθώς η αποκάλυψη της τουρκικής έκδοσης της Deutsche Welle «έβαλε φωτιά» στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας, γεγονός που δεν άφησε αδιάφορο τον Αλτούν, που αντέδρασε εκφράζοντας την οργή του.

Αρχικά κατηγόρησε την Deutsce Welle για διασπορά ψευδών ειδήσεων και στην συνέχεια ότι επιχειρεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας, με τον ίδιο να γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter πως:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών μας [Μεβλούτ Τσαβούσογλου] διέψευσε χθες βράδυ αυτή τη λεγόμενη είδηση. Ωστόσο, επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να αναφέρετε [απλά την είδηση], θα [την] ανακαλούσατε και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν κάνετε μόνο «fake news», αλλά δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας».