Στήνουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ποια συμφωνία έσπασε η Τουρκία

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στις περισσότερες των περιπτώσεων και έτσι κάποιες λεπτομέρειες στην τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα έναντι της Ελλάδας δείχνουν ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση, πολύ επικίνδυνη, στις σχέσεις των δύο χωρών. Η Άσκηση που ανακοίνωσαν οι Τούρκοι δεσμεύοντας την καρδιά του Αιγαίου δείχνει πολλά, εάν συνδιαστεί με τα γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Από την αλλαγή του χρόνου και ύστερα η Τουρκία έχει αλλάξει τακτική και φαίνεται ότι μετράει τις αντιδράσεις της Αθήνας. Πρώτα μια ακταιωρός απλά ακούμπησε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Η ψύχραιμη αντίδραση του Πληρώματος της κανονιοφόρου “Νικηφόρος” δεν άφησε πολλά περιθώρια, ούτε και έδινε δυνατότητα στην Άγκυρα να βγάλει συμπεράσματα για πιθανό… ρήγμα στην ελληνική αντίδραση.

Έτσι ήρθε “αναβάθμιση” των επιθετικών ενεργειών. Το υπέρτερο σκάφος Umut κινήθηκε εναντίον του “Γαύδος” και απείλησε να το βυθίσει.
Η απάντηση της Ελλάδα και η ενημέρωση συμμάχων στο ΝΑΤΟ και εταίρων στην Ε.Ε. Φαίνεται ότι δεν φόβισε την Τουρκία η οποία βρέθηκε “ξαφνικά” με δυο αιχμαλώτους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό του Στρατού Ξηράς στα χέρια της. 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr