«Στην Τουρκία οι αμερικανοί επιχειρηματίες αδικούνται» – Καρφιά από τον πρέσβη

Καρφί ότι Αμερικανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία έχουν πέσει θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω εκτεταμένης διαφθοράς στην χώρα αυτή έριξε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα κ. Francıs Ricciardone.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα δήλωσε συγκεκριμένα ότι η εικόνα της Τουρκίας έχει πληγεί από τις κατηγορίες περί διαφθοράς και σημείωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να αποδείξει ότι οι άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τους νόμους».

Για Twitter και Youtube

Ακόμα ο κ.  Ricciardone εξέφρασε την ανησυχία του για τις δικαστικές αποφάσεις περί παρεμπόδισης της πρόσβασης στο Twitter και Youtube, επισημαίνοντας ότι προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Κογκρέσου όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Για τον  ιμάμη Fethulah Gulen

Ο κ. Ricciardone αναφορικά με το αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Fethulah Gulen,  δήλωσε ότι «θα απαντήσουμε επίσημα σε κάθε αίτημα της Τούρκικης κυβέρνησης για νομικά θέματα, αλλά δεν πρόκειται να αναμειχθούμε στο ζήτημα της άσκησης των ατομικών δικαιωμάτων Τούρκων πολιτών, όσο διαμένουν στη χώρα μας».