«Στήνεται» το Κουρδιστάν της Συρίας

»Καρφί στο μάτι» είναι για την Τουρκία ο προ ημερών σχηματισμός αυτόνομης μεταβατικής Διοίκησης, με απώτερο στόχο την δημιουργία Αυτόνομης Κουρδικής Περιοχής στη βορειοανατολική Συρία που προχώρησε το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)! 
 Την έντονη ενόχληση από την κίνηση αυτή των Κούρδων της Συρίας εξέφρασε  ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ που δήλωσε χθες ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τα «τετελεσμένα» στα σύνορά της με τη Συρία.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στην πόλη του Ερζιτζάν, στα ανατολικά της Τουρκίας, ο κ. Γκιουλ αναφερθηκε  σε ατμόσφαιρα χάους στη Συρία, υπέδειξε ότι δε θα πρέπει να επιτραπεί ο διαμελισμός της και επανέλαβε ότι η Τουρκία επιθυμεί τη σταθερότητα στη γειτονική χώρα, καθώς υπάρχουν πάνω από 200.000 Σύροι που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία.

Αριθμός – λάστιχο για τους πρόσφυγες!

Με την ευκαιρία  να σημειώσουμε τους αριθμούς – λάστιχο που δίνει ο κάθε Τούρκος αξιωματούχος σε κάθε ευκαιρία όσον αφορά τους πρόσφυγες από την Συρία στην χώρα τους : Σήμερα ο κ Γκιουλ μίλησε για 200.000 , ο κ Ερντογάν  και άλλοι πρόσφατα έχουν  πει ακόμα και για 500.000 , ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα για 700.000 πρόσφυγες… Υπάρχει λόγος ! Αφενός για να στηρίζουν το επιχείρημα΄τους να έχουν λόγο στα της Συρίας και αφετέρου για να – αρμέγουν- μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια από την διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ … 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ερντογάν ζητά να στηρίξουν οι Κούρδοι την ειρηνευτική διαδικασία


 Τουρκία: Oı Kούρδοι ζητούν τα τοπωνύμια τους