OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Ταγίπ η γλώσσα σου πυροδοτεί την ένταση»

04/06/2013 - 17:58
Share on FacebookShare on Twitter

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποσοβήσει την κρίση που ταλανίζει την Τουρκία ζήτησε στη  συνάντηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης (CHP), κ. Κεμαλ Κιλιτσντάρογλου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ που έγινε χθες.

 Ο επικεφαλής του CHP ζήτησε ο ίδιος ραντεβού με τον πρόεδρο προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και άλλες μεγάλες πόλεις και ΄μάλλον η παρέμβασή του προκάλεσε περισσότερη ενεργοποίηση του Προέδρου Γκιούλ που οδήγησε στην συγνώμη από τον αντιπρόδρο της κυβέρνησης. 

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε έντονα τις κινήσεις του Πρωθυπουργού Ερντογάν και ζήτησε από τον Πρόεδρο να χρησιμοποιήσει την αρμοδιότητά που του δίνει το Σύνταγμα να συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποσοβήσει την κρίση (παρόμοια κίνηση είχε σημειωθεί κατά το παρελθόν και κατά την πρωθυπουργία του Οζάλ). 

Ο κ, Κιλιτσντάρογλου είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Είπα στον Πρόεδρο ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός  αντί να εκτονώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί την εντείνει και ο Πρόεδρος έχει σημαντικές υποχρεώσεις» .

Η δημόσια αυτή επισήμανση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι είναι ένα από τα στοιχεία  που ίσως οδήγησαν  και στην σημερινή  - μέχρι τώρα – σιωπή του κ. Ερντογάν! 

Ο Τούρκος  Πρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Συντάγματος, έχει την αρμοδιότητα «να συγκαλέσει τη Βουλή όποτε το κρίνει απαραίτητο  και να καλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάσει υπό την προεδρία του όποτε η κατάσταση το απαιτεί»,είπεο Αρχηγός του CHP. 

<<Ανεύθυνος Πρωθυπουργός>> 

Ακόμα ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε στον Πρόεδρο Γκιουλ ότι τα συμπεράσματα που έβγαλε από την επίσκεψή του στην πλατεία Τακσίμ, είναι ότι το προφίλ των διαδηλωτών  και οι απαιτήσεις τους για δημοκρατία και ελευθερία είναι απολύτως φυσιολογικά στις δημοκρατίες. Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Ερντογάν ότι με δυσκολία συγκρατεί το 50% της κοινωνίας μακριά από τις συγκρούσεις (ποσοστό ψηφοφόρων του σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές), ο κ. Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι μόνο ένας ανεύθυνος Πρωθυπουργός θα έκανε μια τέτοια δήλωση. 

«Δεν είναι δημοκρατία όταν λέει κανείς ότι έχει υπό τον έλεγχο του το 50% της κοινωνίας και ότι μπορεί να τους εξαπολύσει στους δρόμους με ρόπαλα στα χέρια όποτε το θελήσει και τότε θα γίνει μάχη. Αυτός είναι λόγος ενός δικτάτορα», τόνισε. 
 

Tags: ΓΚΙΟΥΛΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΞΕΓΕΡΣΗΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΘΕΣΤΩΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert