OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Εξοπλισμένο με 96 κελιά εκτόξευσης βλημάτων θα είναι το νέο αντιτορπιλικό της Τουρκίας [pics]

29/02/2024 - 10:19
TF-2000
Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Ναύαρχος Ερτζουμέντ Τατιλιόγλου, επισκέφτηκε τα Ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης καθώς επίσης και την Διεύθυνση Σχεδιασμού Προγραμμάτων Ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος κατασκευής και ναυπήγησης του «εθνικού» αντιτορπιλικού κλάσης TF-2000.

Οι αξιωματούχοι παρουσίασαν στον Τούρκο Ναύαρχο το χρονοδιάγραμμα και τον «οδικό χάρτη» σχετικά με τον σχεδιασμό και τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην κατασκευή και στην ενσωμάτωση οπλικών συστημάτων στο αντιτορπιλικό κλάσης TF-2000, κάτι που τόνισαν και αμυντικά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, İstanbul bölgesinde bulunan İstanbul Tersanesi Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Dizayn Proje Ofisini (DPO) ziyaret etti.

İstanbul Tersanesinde onarım ve restorasyon faaliyetleri süren #Savarona hakkında bilgi alan Oramiral… pic.twitter.com/AuIjDiuoDp

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 28, 2024

Οι αλλαγές

Όπως φαίνεται σχετικά στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αλλά επισημαίνεται και από αναλυτές, το «εθνικό» αντιτορπιλικό κλάσης TF-2000 θα έχει μήκος 149 μέτρα, και εκτόπισμα 8.300 τόνους. ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 26 κόμβων από σύστημα πρόωσης CODOG. Βάσει του προγράμματος ναυπήγησης MILGEM για τα εγχώριας κατασκευής πολεμικά πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τα «εθνικά» αντιτορπιλικά κλάσης TF-2000 αναμένεται να τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία και υπηρεσία έως το 2035.

Σε ό,τι αφορά τα οπλικά και πυραυλικά συστήματα του πλοίου, το τουρκικό μέσο ενημέρωσης «SST» αναφέρει ότι ο επικαιροποιημένος σχεδιασμός του αντιτορπιλικού προβλέπει την αντικατάσταση των 4 τετραπλών εκτοξευτών πυραύλων επιφανείας – επιφανείας τύπου Atmaca, από σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) τύπου MIDLAS, με αποτέλεσμα το πλοίο να διαθέτει συνολικά 96 κελιά εκτόξευσης βλημάτων,  εκ των οποίων τα 32 βρίσκονται στην πλώρη και τα υπόλοιπα 64 κελιά πίσω από την γέφυρα του πλοίου.

TF-2000 pic.twitter.com/FbjtziHonc

— ÖMER ÇAY (@Dromercay) February 28, 2024

Φουλ εξοπλισμένο

Ωστόσο, οι Τούρκοι επιμένουν και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ενσωμάτωση των αντιπλοϊκών πυραύλων τύπου ATMACA και GEZGİN και αξιοποιώντας την δυνατότητα εκτόξευσης μιας τετράδας αντιαεροπορικών βλημάτων τύπου ESSM από ένα κελί (quad pack), το νέο αντιτορπιλικό κλάσης TF-2000 θα είναι ικανό να εκτοξεύει έως και 384 πυραύλους ταυτόχρονα. Πρακτικά, από τα κελιά του MIDLAS θα εκτοξεύονται πύραυλοι cruise, αντιπλοϊκά και αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα.

Τέλος, θα διαθέτει ναυτικό πυροβόλο τύπου STOP των 127 χιλιοστών και πυργίσκους με πυροβόλα των 27 χιλιοστών, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με δύο αντιαεροπορικά συστήματα εγγύς προστασίας (CIWS), πιο συγκεκριμένα ένα οπλικό σύστημα τύπου GOKDENIZ των 35 χιλιοστών και στην πλώρη θα έχει ένα πυραυλικό σύστημα (RAM) τύπου Levent της Roketsan με χωρητικότητα 21 βλημάτων.

Με πληροφορίες από: SST / Navy Recognition

Tags: ATMACAGOKDENIZHISARMIDLASSIPERTF-2000ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Aster
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

26/03/2026 - 18:17
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Gripen
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gripen: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο αεροσκάφος της Saab που κατασκευάστηκε στη Βραζιλία [pics, vids]

26/03/2026 - 17:35

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

«Με το χέρι στη σκανδάλη» οι Χούθι της Υεμένης: «Είμαστε στρατιωτικά έτοιμοι να στηρίξουμε το Ιράν στον πόλεμο»

Top News

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου: Τι απαγορεύεται από το Νόμο και ποιές είναι οι ποινές

Νίκος Κοσώνας: Βγαίνω στη σκηνή και έχω τώρα καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα να γδυθώ, είναι μια τελετουργία

Βρισηίδα Ανδριώτου: «Έχω σχέση και είμαι πάρα πολύ καλά και πολύ ερωτευμένη»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert