OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

DW: Θα δώσουν οι Τούρκοι «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Ερντογάν;

31/03/2019 - 13:55
Share on FacebookShare on Twitter

Με δημαγωγικές κορώνες που είχαν στόχο τα εθνικιστικά και θρησκευτικά αντανακλαστικά των πολιτών, ο τούρκος πρόεδρος επιχείρησε όλο το προηγούμενο διάστημα να αποπροσανατολίσει από τα μείζονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. «Δεν θέλω να ανοίξω πλέον την τηλεόραση και να δω ειδήσεις», επισημαίνει ο νεαρός Μπιλάλ. «Όλα στην τουρκική πολιτική περιστρέφονται γύρω από απειλές. ‘Αν δεν με ψηφίσεις, αυτό θα είναι το τέλος της Τουρκίας’. Σε αυτό το πνεύμα κινούνται οι προεκλογικές εκστρατείες, αλλά πρόκειται για ανοησίες».

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στις σημερινές εκλογές. Το ποσοστό της αποχής αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις σημερινές τοπικές αναμετρήσεις. Οι σημαντικότερες αφορούν φυσικά τα μεγάλα αστικά κέντρα και, κυρίως την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη όπου οι υποψήφιοι του κυβερνώντος AKP κινδυνεύουν να ηττηθούν.

Για την περίπτωση αυτή ο Ερντογάν έχει απειλήσει ήδη ότι εάν εκλεγούν δήμαρχοι που «στηρίζουν την τρομοκρατία», θα αντικατασταθούν με επιτρόπους διορισμένους από την κεντρική διοίκηση. Αυτό έχει ήδη συμβεί στις κουρδικές περιοχές όπου αντικαταστάθηκε το σύνολο, σχεδόν, των δημάρχων που εξελέγησαν με το φιλοκουρδικό HDP και τους οποίους ο Ερντογάν χαρακτηρίζει συλλήβδην «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» και «εχθρούς του έθνους».

Καμία αναφορά στην οικονομία

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν υπήρξε καμία αναφορά, τουλάχιστον από το κυβερνητικό στρατόπεδο, στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την καθίζηση της λίρας και στον καλπάζοντα πληθωρισμό που έχει κάνει είδος πολυτελείας για τους πολίτες ακόμη και τις ντομάτες.

«Ο λαός υποφέρει», τονίζει ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου ρεπουμπλικανικού CHP Κεμάλ Κιλιντζάρογλου. «Πλέον δεν αγοράζει κανείς σε κιλά, αλλά σε γραμμάρια και τεμάχια. Το ίδιο ισχύει για το κρέας. Και έρχεται ο υπουργός και λέει, ας τρώνε οι πολίτες περισσότερα λαχανικά. Μα και αυτά είναι ακριβά. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, αλλά ο πρόεδρος δεν το έχει αντιληφθεί καν. Γιατί; Διότι ζει στο παλάτι του».

Και στο βάθος… η Αγία Σοφία

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα -γι΄ αυτό άλλωστε έχει ανοίξει κρατικά μανάβικα που προσφέρουν φθηνά προϊόντα- αλλά δεν έχει λύσεις. Αντ΄ αυτού αναζητεί τους υπευθύνους της κρίσης στο εξωτερικό, καλλιεργώντας κάθε τόσο νέες θεωρίες συνωμοσίας.

Για το συντηρητικό του ακροατήριο ο τούρκος πρόεδρος επαναφέρει κάθε τόσο και το θέμα της Αγίας Σοφίας: «Μπορούμε να κάνουμε δωρεάν την είσοδο στην Αγία Σοφία. Και όχι μόνον, μετά τις εκλογές μπορούμε να μ μετατρέψουμε την Αγία Σοφία σε αυτό που ήταν. Τι σημαίνει αυτό; Μπορούμε να μετατρέψουμε το μουσείο της Αγίας Σοφίας στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Η σημερινή κάλπη θα δείξει κατά πόσον απέδωσε τελικά η προεκλογική αυτή παραφροσύνη του Ερντογάν.

Πηγή: DW / Κάριν Ζεντς (ARD) 

Tags: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΕΚΛΟΓΕΣΕΡΝΤΟΓΑΝΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Κωνσταντινούπολη
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από την κατάρρευση δύο κτιρίων – Αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους [vids]

22/03/2026 - 12:02
Ιντσιρλίκ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην βάση του Ιντσιρλίκ – Άγνωστο αν ανιχνεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος [vid]

20/03/2026 - 15:46
Τουρκία - Γκιουλέρ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

19/03/2026 - 20:08

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τη στολή του «Σύγχρονου Μαχητή» θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε βιομηχανία όπλων που συνδέεται με την ισραηλινή Elbit Systems

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert