Το αναγνωρίζει πλέον και ο Μάας: Η Τουρκία στέλνει λάθος μηνύματα στην ΕΕ

«Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά», δήλωσε ο Μάας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία...»

Onalert Newsroom
Μάας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπισθεί η βία εναντίον των γυναικών, και όταν κλείνει το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Αυτό που βλέπουμε τις λίγες τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι απολύτως τα λάθος μηνύματα», δήλωσε ο Μάας κατά την άφιξη του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Δείτε ακόμη Η Τουρκία απομακρύνεται κι άλλο από τη Δύση: Εγκαταλείπει τη Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Στο μεταξύ, στη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, υποστήριξε ο Μάας.

«Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά», δήλωσε ο Μάας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχιζόμενο διάλογο — και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να εγκύψουμε σε ζητήματα, στα οποία πιστεύουμε πως η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Υποστηρικτές πανηγυρίζουν σε εκλογική βραδιά στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις Γαλλίας και Γερμανίας μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών του Τραμπ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο απρόβλεπτο, ενώ ο Γερμανός υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για την «ιστορική τους νίκη»