Μήνυμα του φυλακισμένου Ντεμιρτάς στα ελληνικά διακινείται στην Αθήνα!

Μήνυμα του φυλακισμένου Σελαχατίν Ντεμιρτάς στα ελληνικά διακινείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αθήνα.

Μέσω αυτού ο υποψήφιος για την Προεδρία της Τουρκίας, και επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος, που εδώ και μήνες κρατείται, στις φυλακές της Αδριανούπολης, απευθύνει συγκλονιστική έκκληση στους εκλογείς της διασποράς, να νικήσουν με την ψήφο τους «τον φασισμό στην Τουρκία.»

Το μήνυμα του Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι το ακόλουθο:

Απευθύνω ειλικρινή χαιρετισμό και στέλνω την αγάπη μου σε όλους τοτς συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό. Ο λαός μας που βρίσκεται στη διασπορά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα που δίνουμε για ελευθερία και αξιοπρέπεια. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, ο λαός μας στο εξωτερικό έχει έναν σημαντικό ρόλο και μια σπουδαία αποστολή. Η οργάνωση μιας προεκλογικής εκστρατείας δεν αφορά μόνο την προσπάθεια του εκλέγεσθαι. Η διοργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας αποτελεί επίσης ένα ισχυρό οργανωτικό έργο διπλωματίας και προβολής των πολιτικών απόψεων μας. 

Η προεκλογική εκστρατεία θα ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό. Οι ψήφοι τους είναι πολύ κρίσιμες για εμάς. Τα στελέχη μας που θα διεξάγουν την προεκλογική εκστρατεία θα συμβάλουν στην ιστορική ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για τον εκδημοκρατισμό και την ήττα του φασισμού στην Τουρκία.

Τα στελέχη μας θα πρέπει να οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του γεγονός που θα μας οδηγήσει στην επιλογή της στενής συνεργασίας όλων μας. Όλοι οι συμπατριώτες μας και οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να προετοιμαστούν, ξεκινώντας από την εκλογική διαδικασία που αρχίζει στις 7 Ιουνίου. Σε έναν αγώνα που ο λαός μας θυσιάζεται ηρωϊκά αντιστεκόμενος στις τέσσερις γωνιές της χώρας, όλοι πρέπει να συντονιστούμε με γνώμονα τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Οι ψήφοι που θα φτάσουν σε εμάς από όλο τον κόσμο θα ενισχύσουν τόσο την προεδρική υποψηφιότητα όσο και τις βουλευτικές εκλογές. Είμαι ήδη ευγνώμων σε όλους τους φίλους που πραγματοποίησαν αυτές τις προετοιμασίες.

Στις 24 Ιουνίου η νίκη θα είναι το μεγάλο βραβείο σας και σίγουρα θα κερδίσουμε.

Selahattin Dermirtas, HDP, υποψήφιος  για την Προεδρία, φυλακές Edirne   

Δείτε το μήνυμα του Ντεμιρτάς που εντόπισε η δημοσιογράφος του OnAlert Αγγελική – Ναυσικά Μαξούρη