OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Αθώοι οι «διεφθαρμένοι» υπουργοί του Ερντογάν

21/01/2015 - 11:00
Share on FacebookShare on Twitter

Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε τη νύκτα κατά της δικαστικής δίωξης τεσσάρων πρώην υπουργών που κατηγορούνταν για διαφθορά, βάζοντας τέλος, χωρίς συνέπειες, στο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που συγκλόνισε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι τούρκοι βουλευτές επικύρωσαν, όπως αναμενόταν, την απόφαση ερευνητικής επιτροπής του τουρκικού κοινοβουλίου για τη μη διαβίβαση του φακέλου που περιλαμβάνει τις κατηγορίες για διαφθορά κατά των τεσσάρων πρώην μελών της κυβέρνησης Ερντογάν στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον μοναδικό θεσμό της τουρκικής δικαιοσύνης που θα είχε την αρμοδιότητα να τους δικάσει.
Οι τούρκοι βουλευτές απάλλαξαν συγκεκριμένα τον Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, πρώην υπουργό Οικονομίας, τον Μουαμέρ Γκιουλέρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών, τον Εγκεμέν Μπαγίς, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και τον Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος.

Η μόνο έκπληξη στη διαδικασία προήλθε από ένα τμήμα των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο τουρκικό κοινοβούλιο, που ψήφισαν υπέρ της δικαστικής δίωξης των συναδέλφων τους.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης απηύθυναν έκκληση προς τους συναδέλφους τους του κυβερνώντος κόμματος να μην «θάψουν την υπόθεση» του σκανδάλου διαφθοράς.

«Θέλω το κοινοβούλιο να εκπληρώσει με ακεραιότητα το χρέος του. Εάν το πράξει, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το κύρος της Τουρκίας θα ενισχυθεί σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η ψηφοφορία αποτελεί «επιλογή ανάμεσα στην κλοπή και το δίκαιο».

Οι τέσσερις πρώην υπουργοί αντιμετώπιζαν κατηγορίες ότι έλαβαν μίζες από τον ιρανό επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ για να διευκολύνουν παράνομη διακίνηση χρυσού με το Ιράν, κατά παραβίαση του καθεστώτος των κυρώσεων.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο 2013 και άγγιξε το σύνολο της κυβέρνησης , συμεπριλαμβναομένου και του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν κατήγγειλε τότε «συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησής του» από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και οργάνωσε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ στις τάξεις της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και άλλων κρατικών θεσμών.

Πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, η τουρκική δικαιοσύνη είχε φροντίσει να βάλει στο αρχείο όλες τις έρευνες για διαφθορά κατά μελών της κυβέρνησης Ερντογάν.

Tags: ΔΙΑΦΘΟΡΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Κωνσταντινούπολη
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από την κατάρρευση δύο κτιρίων – Αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους [vids]

22/03/2026 - 12:02
Ιντσιρλίκ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην βάση του Ιντσιρλίκ – Άγνωστο αν ανιχνεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος [vid]

20/03/2026 - 15:46

Διαβάστε Επίσης

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert