OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία – Δημοψήφισμα: Σουλτάνος «με τη βούλα» θέλει να γίνει ο Ερντογάν!

04/11/2015 - 13:24
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα για να αλλάξει το Σύνταγμα και να εγκαθιδρύσει προεδρικό σύστημα και οι συζητήσεις για το θέμα θα επισπευσθούν την επόμενη περίοδο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν έκανε τις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες αφού το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, ένας θρίαμβος για τον Ερντογάν, η φιλοδοξία του οποίου για περισσότερες προεδρικές εξουσίες εξαρτάται από τον έλεγχο του κοινοβουλίου από το AKP.

«Ένα θέμα όπως το προεδρικό σύστημα δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς το έθνος. Αν ο μηχανισμός απαιτεί δημοψήφισμα, τότε θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα», είπε στους δημοσιογράφους ο Καλίν, προσθέτοντας πως η αλλαγή δεν είναι απλώς ένα προσωπικό θέμα για τον Ερντογάν.
«Η εκτελεστική προεδρία δεν είναι ένα θέμα του προσωπικού μέλλοντος του προέδρου μας. [Ο Ερντογάν] έχει ήδη μπει στα ιστορικά βιβλία. Το βασικό κίνητρο είναι να κάνει το σύστημα στην Τουρκία όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό».

Ο Καλίν άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έπειτα από τις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι η πολιτική της των «ανοικτών θυρών» στους πρόσφυγες από τη Συρία θα συνεχιστεί είτε λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε όχι.

Η Τουρκία δέχεται πιέσεις από την ΕΕ, στην οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί, να κάνει περισσότερα προκειμένου να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφός της και να βοηθήσει να αναχαιτιστεί η μεγαλύτερη μεταναστευτική ροή στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ΕΕ έχει προτείνει οικονομική βοήθεια και ταχύτερη ένταξη για την Τουρκία με την ελπίδα να εξασφαλίσει τη βοήθειά της.

Ο Καλίν είπε ακόμη πως η μάχη της Τουρκίας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί «με αποφασιστικότητα». Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και της μεταναστευτικής κρίσης θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Τουρκία αργότερα αυτό τον μήνα, είπε.

Tags: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert