Τουρκία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για εισβολή στη Συρία

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διαψεύδουν δημοσιεύματα οτι το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο συγκαλεί τις επόμενες ημέρες τους διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με την Συρία του Στρατού να λάβουν μέρος σε μια συνάντηση στην πρωτεύουσα Άγκυρα με θέμα την ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Σύμφωνα με πηγές του Τουρκικου Στρατού οι πληροφορίες αυτες «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι διοικητές ταξιαρχιών στις επαρχίες Μπόλου και Καισάρεια θα παρουσιάζονταν σε συνεδρίαση στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου θέμα συζήτησης θα ηταν οι λεπτομέρειες μιας πιθανής εισβολής στη Συρία. Οι διοικητές των ταξιαρχιών σύμφωνα με τα δημοσιέυματα θα ηταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Ωστόσο, ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, δήλωσαν στο κρατικό Πρακτορείο Anadolu ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία τέτοια συνάντηση στο αρχηγείο και ουτε εχει προγραμματιστεί τέτοια συνάντηση.

Τα δημοσιεύματα για μια εισβολή στη Συρία έγιναν μετα την επίσκεψη του Διοικητη των Δυνάμεων Πεζικού Στρατηγού Ακάρ, και του Στρατηγού Αντέμ Χουντούτι, στην περιοχή των συνόρων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Στρατηγός Ζεκάι Αξακάλι επισκέφθηκε επίσης την περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπήρχαν “άμεσα σχέδια» για οποιαδήποτε εισβολή, ο Τουρκικος Στρατός πρόσφατα ανέπτυξε πρόσθετα στρατεύματα και εξοπλισμό στα σύνορα με τη Συρία.

Hurriyet