OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: «Εφικτή στο μέλλον η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» είπε ο Μπαγίς

09/02/2019 - 10:34
Share on FacebookShare on Twitter

Αισιόδοξος όσον αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εμφανίστηκε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διατύπωσε την εκτίμηση πως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον, βασίζοντας την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι, όπως λέει, «ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Τσίπρας έδωσαν ένα τέτοιο σήμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου».

«Και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν πολλά. Θα είναι μια win-win λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους συμμάχους μας, τους πολίτες μας, τον τουρκικό και τον ελληνικό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαγίς.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Αλέξη Τσιπρα στην Κωνσταντινούπολη την χαρακτηρίζει «καλή επίσκεψη που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύ επιτυχημένο «success story» και για τις δύο πλευρές».

Αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο, τονίζει ότι ποτέ δεν κατάλαβε τη λογική πίσω απ’ αυτή, καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και θα έπρεπε να συνεργάζονται και όχι να βρίσκονται η μία απέναντι από την άλλη.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στα τέλη του μήνα, ο κ. Μπαγίς επισημαίνει πως «ίσως έχει φτάσει η ώρα να λύσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση», υπογραμμίζοντας πως η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να είναι το «κλειδί» όχι μόνο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και για τις ευρωτουρκικές, και κυρίως για την οικονομική ευημερία της Κύπρου.

Αναφορικά, δε, με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, λέει πως πρόκειται για έναν «μη πολιτικό, εθνικό στόχο» και εξαίρει την υποστήριξη τόσο της Ελλάδας όσο και του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, επισημαίνοντας πως μια Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «θα σήμαινε έναν πιο προσηνή και φιλικό γείτονα και για την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΜΠΑΓΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert