Τουρκία: «Γιατί επιλέξαμε τους κινεζικους πυραυλους»

Ο Τούρκος υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Φαρούκ Οζλού δήλωσε στο πρακτορείο Αναντολού πως οι συναντήσεις με την κινέζικη εταιρία για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα άρχισαν και πρόσθεσε πως “εάν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του χρόνου θα πέσουν και οι υπογραφές”.

Ο Οζλού υπενθύμισε πως άρχισαν οι συνομιλίες για την συμφωνία με την εταιρία CPMIEC της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και είπε πως “οι συναντήσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και αν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του έτους θα πέσουν και οι υπογραφές”.

Ο Οζλού αναφερόμενος στις αντιδράσεις κάποιων χωρών στις επαφές αυτές, είπε ότι “ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη προσφορά η διαφορά ήταν 1 δις $. Η κινέζικη προσφορά ήταν η πιο φτηνή. Πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση καθώς περιλαμβάνει και πολύ καλή τεχνικά βαθμολογία, πολύ φτηνή τιμή, μεγάλη εγχώρια συμμετοχή, και σύντομη παράδοση. Καταρχήν θα έρθουμε σε συναντήσεις μαζί τους, αν συμφωνήσουμε θα υπογράψουμε μαζί τους, αν όχι θα πάμε στην δεύτερη στην σειρά ιταλο-γαλλική πρόταση”.

Πρακτορείο Αναντολού – tourkikanea.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Έτοιμο το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς

Κίνα: ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δεν πρέπει να ανησυχούν για την πυραυλική συμφωνία με την Τουρκία