OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η αστυνομία συνέλαβε 22 μέλη της DHKC-P

01/04/2015 - 14:22
Share on FacebookShare on Twitter

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 22 άτομα στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία, που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P), που ευθύνεται για την χθεσινή ομηρία και τελικά τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις έπειτα από πληροφορίες που άφηναν να εννοηθεί ότι η εν λόγω απαγορευμένη οργάνωση προετοίμαζε κι άλλες επιχειρήσεις ανάλογες με την χθεσινή, η οποία εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Στη διάρκεια της νύχτας, συγκρούσεις ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σε δύο συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τις διαδηλώσεις στη λαϊκή συνοικία Οκμεϊντάνι, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Radikal. Στη συνοικία αυτή της κεντρικής Κωνσταντινούπολης ζούσε ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014 και την υπόθεση δολοφονίας του είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Κιράζ.

Στην εργατική συνοικία της Κωνσταντινούπολης Γκάζι, θέατρο συχνών συγκρούσεων όπου η οργάνωση διαθέτει υποστηρικτές, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να αποτρέψει τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την Radikal.

Δύο μέλη της DHKP-C εισέβαλαν χθες στο δικαστικό μέγαρο του Τσαγλαγιάν και κράτησαν όμηρο τον εισαγγελέα για να εκδικηθούν τον θάνατο του 15χρονου Ελβάν. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν αργότερα στο κτίριο κι εξουδετέρωσαν τους τρεις δράστες, ενώ ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Η DHKP-C είναι μία μαρξιστική οργάνωση, η οποία σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας και δολοφονίες–περιλαμβανομένων αιματηρών επιθέσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ–στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990. Συχνά στο στόχαστρό της μπαίνει η τουρκική αστυνομία.

Tags: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣΟΜΗΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert