ΤΟΥΡΚΙΑ:Μαντήλες και στρατηγοί για πρώτη φορά μαζί στο προεδρικό μέγαρο

O Πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος BDP- στο οποίο ο Τούρκος Πρωθυπουργός επετέθη σκληρά –  Σελαχατίν Ντεμιρτάς,  όσο και βουλευτές του BDP έχουν προσκληθεί στην δεξίωση για την Εορτή της Δημοκρατίας  που φέτος θα γίνει για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο . Έτσι – επισημαίνει ο τουρκικός τύπος - για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό εντάσεων θα συναντηθούν με στρατιωτικούς και τον Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν!

 Στην δεξίωση η οποία τα περασμένα χρόνια γινόταν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Πρόεδρος Γκιούλ και η σύζυγός του θα είναι οι οικοδεσπότες 1.700 καλεσμένων μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ μαζί με την σύζυγό του  και οι  αρχηγοί των Όπλων με τις συζύγους τους . Ο κ. Ερντογάν θα παρευρεθεί στην δεξίωση ,μαζί με την σύζυγό του ή την κόρη του.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι για πρώτη φορά ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τις συζύγους τους θα παρευρεθούν με ανώτατους στρατιωτικούς στην επίσημη δεξίωση .

Η Milliyet επισημαίνει ότι μέχρι πρότινος ο Πρόεδρος Γκιούλ την εν λόγω ημέρα παρέθετε χωριστές δεξιώσεις για τους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς , ώστε να αποφευχθεί συνάντηση των στρατιωτικών με τις συζύγους των πολιτικών που φέρουν την μουσουλμανική μαντήλα. 

 Να σημειωθεί ότι μόλις χθές ο κ Ερντογάν έκανε νέα επίθεση κατά του BDP!

Oπως αναφέρει ο τύπος  ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Ελαζίγ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά το κουρδικό κόμμα BDP ότι συνιστά προέκταση της »τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ»  στην Εθνοσυνέλευση . Ο κ.Ερντογάν υπογραμμίζοντας  ότι το BDP συνιστά μαριονέτα του ΡΚΚ,  ανέφερε ότι οι τρομοκράτες είναι ζωροαστριστές  και yezidi. (μουσουλμανική αίρεση) , αναφορά που προκάλεσε αντίδραση μερίδας του τουρκικού τύπου.