OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Νέα επίθεση Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας-Κύπρου πριν την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

23/02/2019 - 20:29
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταβάλλει προσπάθειες για να κάνει αυτή την περιοχή, περιοχή ειρήνης, ενώ υποστήριξε ότι στην Ευρώπη άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι δεν θα υπάρχει μια ισχυρή Ευρώπη χωρίς την Τουρκία.

Σε ομιλία του στην Αλάνια, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας οι σχέσεις με την Ευρώπη έχουν εξομαλυνθεί.

“Αλλά και από την ορθή στάση μας δεν υποχωρούμε. Τους μαθαίνουμε ότι πρέπει να μας σέβονται. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να περνάνε φιλικά μαζί μας. Άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν θα υπάρξει μια ισχυρή Ευρώπη χωρίς την Τουρκία, χωρίς μια Τουρκία ισχυρή δεν θα μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα ούτε και στην Ευρώπη, δεν θα μπορέσει να γίνει ένας διεθνής παράγοντας από πλευράς οικονομικής και πολιτικής’’, είπε.

Πρόσθεσε ότι όλοι, είτε τους αρέσει είτε όχι, παραδέχονται αυτά που έκανε η Τουρκία στη Συρία, η οποία, όπως είπε, καταβάλλει προσπάθειες για μια πολιτική λύση για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Η ανοικοδόμηση του Ιράκ για μας είναι πολύ σημαντική. Στα Βαλκάνια και τον Καύκασο εργαζόμαστε για την σταθερότητα. Ενώ στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, προσπαθούμε να κάνουμε αυτήν περιοχή μια περιοχή ειρήνης», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα και τη «νότια Κύπρο» που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, απαντώντας σε βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο οποίος είχε κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση για την αποτυχία της να βρει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε συγκεκριμένα ότι “την ώρα που εμείς λέμε στην Ελλάδα και την «διοίκηση της νοτίου Κύπρου» οι οποίες προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας ‘προσέξτε τι κάνετε, προσέξτε μην κάνετε λάθος βήμα, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο, θα προστατεύσουμε μέχρι τέλος τα συμφέροντα της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας’, πριν ακόμη έρθει απάντηση από την ε/κ και την ελληνική πλευρά βγαίνει ένας βουλευτής του CHP (Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) και λέει ‘τί κάνουμε εμείς εκεί; δεν έχει φυσικό αέριο εκεί’’.

« Εσένα σου έλαχε να το πεις αυτό; Είναι δική σου δουλειά να το πεις αυτό; Επομένως σε αυτά τη νοοτροπία χρειάζεται μια απάντηση τώρα. Αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας, αντί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ‘τδβκ’ πρέπει να δίνουμε απαντήσεις σε νοοτροπίες που κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε.

Πηγή: philenews / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

«Τουρκία χωρίς τρομοκρατία»: Εγκρίθηκε το σχέδιο για την ειρηνευτική διαδικασία με το PKK

18/02/2026 - 13:29
Η Τουρκία διαψεύδει την συνεργασία με τις ΗΠΑ για την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων
ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία διαψεύδει την συνεργασία με τις ΗΠΑ για την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων

16/02/2026 - 09:07
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ιμάμογλου «ρίχνει το γάντι» στον Ερντογάν: Προκήρυξε τώρα πρόωρες εκλογές – Θα χάσεις

13/02/2026 - 14:39

Διαβάστε Επίσης

V-BAT: Τα «μάτια» του ΓΕΕΘΑ στα σύνορα – Ενίσχυση με επιπλέον συστήματα και στον ορίζοντα η οπλισμένη έκδοση

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά

Σαν σήμερα: To 1959 υπογράφεται η συμφωνία για την Κύπρο μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Τραμπ λέει στην Βρετανία να μην παραχωρήσει την βάση Ντιέγκο Γκαρσία: «Μπορεί να την χρειαστούμε για επίθεση στο Ιράν»

Το Ιράν «θωρακίζει» τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις υπό τον φόβο αμερικανικής επίθεσης – Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες

World Defense Show 2026: Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στην αμυντική έκθεση της Σαουδικής Αραβίας

SM-3: Οι ΗΠΑ ξεκινούν και πάλι την αγορά πυραύλων στην έκδοση Block IB, που είχε σταματήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

To Ιράν «επεξεργάζεται ένα πλαίσιο» για το πυρηνικό του πρόγραμμα ενόψει των επόμενων συνομιλιών με τις ΗΠΑ

Top News

Στάθης Σχίζας: Ο πατέρας μου μόνο εμένα αναγνωρίζει πάντα, έχει τύχει να ρωτήσει τη μητέρα μου "ποια είσαι εσύ;"

Βιολάντα: Το πόρισμα «φωτιά» και οι εξηγήσεις του ιδιοκτήτη που τον έστειλαν στη φυλακή

Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε πώς ανεβάζει τη διάθεσή της: Μερικές νότες αρκούν για να αλλάξει όλη η ενέργεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και την Τζώρτζια Κεφαλά για «αριστερή υποκρισία»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert