«Πάρκο» όπλων και πυρομαχικών ιδρύει η Τουρκία

Nέο βιομηχανικό »πάρκο» για  πυρομαχικά και όπλα ιδρύει η Τουρκία στο Κιρικκαλε. Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Μπεσίρ Αταλάί δήλωσε ότι θα ιδρυθεί στο Κιρικκαλε οργανωμένη βιομηχανική περιοχή για την βιομηχανία πυρομαχικών και όπλων.Δεν έχει διευκρινισθεί αν εκεί θα διευκολυνθούν να μεταφερθούν υπάρχουσες βιομηχανίες ή θα δημιουργηθούν νέες.

Στο  Kιρίκκαλε (στην  κεντρικήΤουρκία) υπάρχει εργοστάσιο διαχωρισμού των πυρομαχικών  το οποίο ανήκει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.Στις αρχές του έτους 4 εργάτες έχασαν τη ζωή τους εκεί ότα από έκρηξη πυρομαχικών κατέρρευσε 4όροφο κτίριο.
Το παραπάνω ερώτημα θέτουν με σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Zaman και Sabah, επισημαίνοντας σχετική αναφορά της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της προηγούμενης εβδομάδας.

Εξάλλου στις 3 Ιουλίου 1997 σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών της τουρκικής εταιρίας ΜΚΕΚ  στο Κιρίκκαλε  με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το τραυματισμό δεκάδων. Το 2010  διάφορα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων έθεταν ερωτήματα μήπως πίσω απο την έκρηξη αυτ΄ή βρίσκονταν Ελληνες πράκτορες… 
Yπενθυμίζεται ότι Το Πρώτο Θέμα είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη πολυετή δράση των στελεχών της ΕΥΠ Β. Γιαννόπουλο και Σ. Καλεντερίδη, για τον οποίο επισημαίνεται ότι επικηρύχθηκε από την Άγκυρα με $1 εκατ. λίγες ημέρες μετά την έκρηξη.

Αν και η έκρηξη καταχωρήθηκε αργότερα ως ατύχημα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη ΜΙΤ ο τελευταίος «βρισκόταν πίσω από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών»….