Σοκ στη Τουρκία η απόφαση του Ιράκ να κλείσει τις βάσεις που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός

Κλείνει η Βαγδάτη τις βάσεις της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ που χρησιμοποιούνται τα τελευταία 16 χρόνια στον πόλεμο κατά των δυνάμεων του  ΡΚΚ στην εκεί  ορεινή περιοχή,όπως έγραψε χθες το Onalert.

Η  κίνηση χαρακτηρίζεται από την σημερινή Milliyet ως έκπληξη ,ενώ η τουρική εφημερίδα παρατηρεί ότι αυτό γίνεται τη στιγμή που το τουρκικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει για την ανανέωση της εντολής προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιχειρούν πέραν των συνόρων στο Β. Ιράκ κατά του ΡΚΚ!
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  η ιρακινή κυβέρνηση  αποφάσισε να εξαλείψει την παρουσία ξένων βάσεων ή στρατευμάτων σε ιρακινό έδαφος.  Ακόμα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Νουρί Αλ Μαλίκι προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση μετά την παραχώρηση ασύλου από την Τουρκία στον καταδικασθέντα  σε θάνατο αντιπρόεδρο του Ιράκ, κ. Ταρίκ Χασιμί.  Το Ιράκ κάνει ψυχρό πόλεμο στην Τουρκία, επισημαίνει η εφημερίδα.
 
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι ο τουρκικός στρατός έχει βάσεις  στο Β. Ιράκ που επί 16 χρόνια χρησιμοποιούνται  για την παρακολούθηση των ενεργειών του ΡΚΚ και του ελέγχου των συνόρων. Στις τουρκικές βάσεις υπάρχουν τανκ και βαρύς οπλισμός καθώς και 2.000 στρατιώτες.