Τουρκία: Θα τερματιστούν σύντομα οι επιχειρήσεις κατά του PKK στη Σουρ

Δεν άφησαν τίποτε όρθιο, και τώρα σκέφτονται να σταματήσουν τις επιχειρήσεις κατά του PKK στα ανατολικά σύνορα, οι Τούρκοι.

Εχουντας δολοφονήσει εκατοντάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, και έχοντας λάβει πίσω αρκετούς στρατιωτικούς σε φέρετρα, τώρα λένε ότι σκέφτονται τον τερματισμό των επιχειρήσεων. 

Σλύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στον τομέα Σουρ της νοτιοανατολικής πόλης Ντιγιάρμπακιρ αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Ο Εφκάν Αλά έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας και του Βελγίου. Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν τον τερματισμό αντίστοιχων επιχειρήσεων στη μεθοριακή πόλη Ιντίλ.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιχειρήσεις σε πόλεις και χωριά στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία με σκοπό την εκδίωξη των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που έχουν σκάψει ορύγματα και έχουν υψώσει οδοφράγματα σε οικιστικές περιοχές διεκδικώντας αυτονομία.