Τουρκία: Τι έγραψε το κοντέρ των εξαγωγών της αμυντικής βιομηχανίας

Οι εξαγωγές της Τουρκίας για την αεροπορία και την αμυντική βιομηχανία σημείωσαν αύξηση σχεδόν 14%, φθάνοντας τα 900 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εξαγωγές της αεροπορικής βιομηχανίας και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας ανήλθαν επίσης σε 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δωδεκάμηνη περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνέλευσης των Τουρκικών Εξαγωγέων που συνέταξε ο ανταποκριτής της Υπηρεσίας του Κρατικού Πρακτορείου Anadolu.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας τους πρώτους έξι μήνες ήταν 81,9 δισ. Δολάρια και τους τελευταίους 12 μήνες ήταν 161,5 δισ. Δολάρια. Πάνω από το 1% του συνόλου των εξαγωγών προερχόταν από τον τομέα της αεροπορίας και της άμυνας.

Οι τομείς των αεροπορικών και αμυντικών βιομηχανιών πραγματοποίησαν τις περισσότερες εξαγωγές στις ΗΠΑ – 342,9 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενες από τη Γερμανία με 116,9 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κρατικές και ιδιωτικές αεροπορικές και αμυντικές εταιρείες της χώρας κατασκευάζουν διάφορα είδη προϊόντων, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπλα, δεξαμενές, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και συστήματα εντολών και ελέγχου. 

Εν τω μεταξύ, οι πιο εξαγωγικές βιομηχανίες της Τουρκίας ήταν οι τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας και της χημικής βιομηχανίας κατά το πρώτο εξάμηνο, με $ 16,4 δισ., $ 8,8 δισ. Και $ 8,4 δισ. Αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Anadolu Agency