Τουρκικός στρατός: 13.751 παραιτήσεις σε τρία χρόνια!

 Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Συνολικά 13.751 στρατιωτικοί παραιτήθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  την τελευταία τριετία! 
Αυτό ανέφερε  ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της   Posta και της Sozcu.
Να σημειωθεί ότι  στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία φέρεται  να παραιτήθηκαν 110 πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών μέσα στον τελευταίο μήνα κάτι που δείχνει ότι   οι γείτονες μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς το αξιόμαχο του  προσωπικού.

Το θέμα των πιλότων έφερε στην τουρκική Βουλή ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, κ. Ουμούτ Οράν, με επερώτηση που κατέθεσε. Ο κ Οράν ρωτά τον κ. Ερτογάν:
« Αληθεύουν οι φήμες πως τον τελευταίο μήνα έχουν παραιτηθεί 110 πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας; Ποιοι είναι οι αριθμοί στις βάσεις των F-16 και των F-4».
“Είναι αληθινές οι φήμες πως οι 110 παραιτήσεις αντιστοιχούν στο 15% των πιλότων μας και αυτό δημιουργεί ζήτημα στην αξιοποίηση όλου του στόλου αεροσκαφών σε έκτακτες περιπτώσεις;»
« Μαζί με τον Μπιλγκίν Μπαλανλί έχουν συλληφθεί 17 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι είχαν δηλώσει πως «σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πιλότοι να πετούν τα αεροσκάφη μας. Ποια μέτρα λάβατε για να μην συμβεί αυτό;”
Οι παραιτήσεις θεωρείται πως είναι η αντίδραση των πιλότων στις συλλήψεις των συναδέλφων τους με τις κατηγορίες συμμετοχής τους σε παρακρατικές οργανώσεις όπως η Εργκενεκόν κτλ.  

Σύλληψη του ε.α στρατηγού Σουκρού Σαρι Ισίκ

Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι  ο στρατηγός ε.α. Σουκρού Σαρι Ισίκ, ο οποίος κλήθηκε για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το λεγόμενο πραξικόπημα της 28η Φεβρουαρίου ,παραπέμφθηκε στο δικαστήριο με το αίτημα να συλληφθεί . Για τον  ε.α στρατηγό Ισίκ το δικαστήριο αποφάσισε την σύλληψή του. όλα αυτά έγιναν μετά την κατάθεση για την οποία είχε κληθεί.