Οι Τούρκοι «θωρακίζουν» τα F 16 τους με δικό τους σύστημα

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Eνα ηλεκτρονικό σύστημα θωράκισης από απειλές και εξουδετέρωσής τους προτίθεται να αναπτύξει και να κατασκευάσει για τα δικά της μαχητικά F-16 η Τουρκία. Η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Εγχώριο πολεμικό σύστημα στα F16» γράφει ότι προστίθεται μια νέα εργασία στις όσες έχουν στην Τουρκία γίνει για την αύξηση των εγχώριων αμυντικών συστημάτων με στόχο την αυτάρκεια στον τομέα αυτό.

Το Ίδρυμα Τουρκικών Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TUBITAK ) θα υποστηρίξει την παραγωγή και εξέλιξη εγχώρια, των ηλεκτρονικών αυτών πολεμικών συστημάτων (EHS) που αποτελούν «το πιο κρίσιμο τμήμα στα F- 16», όπως αναφέρει.

Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας κ. Νιρχάτ Εργκιούν ( Nihat Ergun) , δήλωσε ότι το σύστημα αυτό, το οποίο για κάθε αεροπλάνο θα φτάνει ορισμένα εκατομμύρια δολάρια, θα προστατεύει τα F-16, των αεροπορικών στοιχείων και θα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής στο ραντάρ και δημιουργία σύνθεσης. Στο σύστημα αυτό που παράγεται μόνο σε 5 χώρες στον κόσμο, υπάρχουν ξεχωριστές ιδιότητες -στο ραντάρ και άλλους αισθητήρες – που προειδοποιούν τον κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους για τις απειλές.Με δυο λόγια, λένε ειδικοί, το <<εθνικό σύστημα>> θα προειδοποιεί τον πιλότο από τον κίνδυνο ανίχνευσης του ραντάρ και αυτόματα εισέρχεται σε λειτουργία εξουδετέρωσης, μέσω παρεμβολών.

Το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής έχει μεγάλο προ’υ’πολογισμό. Στόχος της Τουρκίας είναι να εξάγει το σύστημα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Λαμποργκίνι εναντίον F-16 – Απίστευτος αγώνας ταχύτητας!

Εκσυγχρονισμός F 16 – Γίνεται ήδη «πόλεμος»!

Γιατί πέφτουν τα F 22;Τι εξήγηση δίνουν οι πιλότοι.Δείτε το βίντεο