OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Έκλεισε τον εναέριο χώρο για πτήσεις από και προς το βόρειο Ιράκ «για λόγους ασφαλείας»

05/04/2023 - 18:56
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία έκλεισε την περασμένη Δευτέρα τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις από και προς τη Σουλεϊμανίγια, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο τουρκικός εναέριος χώρος έκλεισε για τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν το διεθνές αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια στο Ιράκ από τις 3 Απριλίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δραστηριοτήτων του PKK στη Σουλεϊμανίγια, της διείσδυσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο αεροδρόμιο και της απειλής στην αεροπορική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουλίου, όμως θα «επανεξεταστεί υπό το φως των γεγονότων» που θα υπάρξουν μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ανέφερε το υπουργείο.

Εννέα μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος διοικητής τους, σκοτώθηκαν στα μέσα Μαρτίου κατά τη συντριβή δύο ελικοπτέρων στο βόρειο Ιράκ, είχε ανακοινώσει ο συνασπισμός αυτός όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Οι αρχές της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν είχαν δηλώσει πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ενός μόνο ελικοπτέρου στην περιοχή αυτή, λέγοντας πως ορισμένα θύματα ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή και τα αίτια της τραγωδίας δεν είχαν ανακοινωθεί. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο επικεφαλής του αντιτρομοκρατικού τομέα των SDF Σερβάν Κομπάνι.

Σύμφωνα με τις SDF, η αντιπροσωπεία μετέβαινε στο Ιρακινό Κουρδιστάν προκειμένου να «ανταλλάξει στρατιωτικές πληροφορίες και πληροφορίες για την ασφάλεια».

Οι SDF αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το οποίο εκδίωξαν από τα προπύργιά του στη Συρία το 2019, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» την κύρια συνιστώσα των SDF, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: PKKΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 ύποπτοι για επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων – Έχουν σχέσεις με το ISIS

25/12/2025 - 11:20
Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

24/12/2025 - 15:12

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert