OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ενισχύει την αεράμυνά της σε Συρία και Λιβύη

08/07/2020 - 13:08
Λιβύη - Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια σειρά πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας στη Συρία και τη Λιβύη για να αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις από αεροσκάφη και drones, ανέφερε ο αναλυτής Paul Iddon στο Forbes την Τρίτη.

«Εκτός από την αμφιλεγόμενη αγορά αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, την οποία δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη, η αεροπορική άμυνα της Τουρκίας είναι ως επί το πλείστον μικρής και μεσαίας εμβέλειας και σχετικά αρχαία», αναφέρει ο Iddon.

Στο Ιντλίμπ,  στη βορειοδυτική Συρία, η Άγκυρα ανέπτυξε τους δικούς της πυραύλους αεροπορικής άμυνας MIM-23 – ένα παλαιότερο και πολύ λιγότερο αποτελεσματικό σύστημα από το Patrito PAC-3 που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Iddon.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν αξιωματούχο στις αρχές Μαρτίου να λέει ότι η Τουρκία θα εγκαταστήσει τους εγχώριους πυραύλους αεροπορικής άμυνας Hisar στο Ιντλίμπ, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν κάποιος από αυτούς τους πυραύλους πράγματι αναπτύχθηκε.

Ο τουρκικός στρατός εμπλέκεται επίσης βαθύτερα στη σύγκρουση στη Λιβύη, όπου υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από την ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη (GNA) εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του ανταρτών του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια αξιοπρόσεκτη σειρά πυραύλων αεροπορικής άμυνας στα δυτικά της Λιβύης και έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δημιουργία μιας «φούσκας» αεράμυνας γύρω από την Τρίπολη, σημειώνει ο Ίντον.

Αλλά η αεράμυνα της Τουρκίας έχει τους περιορισμούς της. Ενώ η Άγκυρα ανέπτυξε επίσης δύο συστοιχίες Hawk MIM-23 στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, δεν εμπόδισαν αεροπορική επίθεση στη βάση στις 3 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε από αγνώστου προέλευσης και εθνικότητας μαχητικά αεροπλάνα.

«Αυτό που θα ακολουθήσει στη Λιβύη βρίσκεται στη φαντασία του καθενός. Η Τουρκία είναι πιθανό να διατηρήσει την παρουσία της και να αυξήσει τον αριθμό των πυραύλων αεράμυνας στη Λιβύη, ειδικά εάν το GNA προχωρήσει περαιτέρω προς τα ανατολικά τις επόμενες εβδομάδες », καταλήγει ο Iddon.

Πηγή: Ahval

Tags: ΑΕΡΑΜΥΝΑΛΙΒΥΗΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Ο αρχηγός της MIT Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Εξαντλημένος σε νοσοκομείο για εξετάσεις - «Από υπερκόπωση έπεσα» λέει ο τραγουδιστής

Πέθανε η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ από καρκίνο στο πάγκρεας - Ήταν μητέρα 4 παιδιών και ζούσε στην Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν μαγκωμένος και αγχωμένος» αποκαλύπτει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή

Στα 1.000 ευρώ η χρυσή λίρα - Συνεχίζεται η άνοδος σε χρυσό και ασήμι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert