OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας

03/08/2022 - 16:24
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, μια περιοχή που διατηρεί υπό τον έλεγχό της, σύμφωνα με το διεθνές αραβικό πρακτορείο ειδήσεων «Asharq al-Awsat» και μετέδωσε η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ahval. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα κομβόι στρατιωτικών οχημάτων κατευθύνθηκε στο Χαλέπι και από εκεί θα μεταφερθούν σε περιοχές ενδιαφέροντος των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε τον περασμένο Μάιο να ξεκινήσει μια νέα επιθετική επίθεση στη βόρεια Συρία, για να αντιμετωπίσει πολεμήσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί ότι είναι «παρακλάδι» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι τουρκικές δυνάμεις, με «αιχμή του δόρατος» τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, περιελάμβανε φορτίο με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό το Χαλέπι, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι «στόχοι» αποτελούν τόσο η Μανμπίζ όσο και η Ταλ Ριφάατ στη βόρεια Συρία. Πληροφορίες της αραβικής εφημερίδας κάνουν λόγο για ιδιαίτερη κινητικότητα τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην συγκεκριμένη περιοχή τον τελευταίο μήνα, με περίπου 15 τουρκικά στρατιωτικά κομβόι να έχουν εντοπιστεί, συνοδευόμενα από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι αντικειμενικός σκοπός της επιθετικής επιχείρησης είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και μετά την πρόσφατη συνάντηση με Πούτιν και Ραϊσί στην Τεχεράνη, ο Τούρκος Πρόεδρος «πήρε θάρρος» και εξαπέλυσε καταστροφικές επιθέσεις, με πρόσφατο παράδειγμα τον βομβαρδισμό πόλης στην δυτική επαρχία της Μανμπίζ που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: PKKYPGΑΣΑΝΤΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΙΡΑΝΜΑΝΜΠΙΖΠΟΥΤΙΝΡΑΙΣΙΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΧΑΛΕΠΙ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert