OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ – «Χτυπήθηκαν 25 στόχοι»

28/07/2024 - 09:35
PKK
Share on FacebookShare on Twitter

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σε ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανέφεραν χθες τόσο η Τουρκία όσο και πηγές στο Ιράκ.

«Ασκώντας το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα (…) διεξαγάγαμε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ», πιο συγκεκριμένα στους τομείς «Γκάρα, Καντίλ και Άσος», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός, που βομβαρδίζει συχνά την περιοχή, ανέφερε πως επλήγησαν 25 στόχοι, ανάμεσά τους «σπήλαια, οχυρές θέσεις, καταφύγια, αποθήκες και εγκαταστάσεις» του PKK, κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος που διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα και δυτικούς συμμάχους της.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή του στις δυνάμεις ασφαλείας του βόρειου Ιράκ έκανε λόγο για «εντατικούς» βομβαρδισμούς. Ενώ σύμφωνα με τον Καμράν Οθμάν, μέλος της Community Peacemakers Teams (CPT), ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στο ιρακινό Κουρδιστάν, τα πλήγματα διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα στις τάξεις των αμάχων, πρόσθεσε η ίδια πηγή, κάνοντας λόγο για ζημιές σε καλλιέργειες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τις επιχειρήσεις των οποίων καταγγέλλει ενίοτε η ιρακινή κυβέρνηση, διαβεβαίωσαν πως «εξουδετέρωσαν» (σ.σ. σκότωσαν) «πολλούς τρομοκράτες». Οι μαχητές του PKK έχουν βάσεις μετόπισθεν στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν· ωστόσο εκεί βρίσκονται επίσης εγκατεστημένες εδώ και 25 χρόνια τουρκικές στρατιωτικές βάσεις.

Η CPT λέει πως έχει καταμετρήσει 230 τουρκικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο Ιράκ από τη 15η Ιουνίου, κάποιοι από τους οποίους προκάλεσαν πυρκαγιές σε καλλιέργειες και προκάλεσαν εκτοπισμούς κατοίκων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ επανέλαβε την Παρασκευή, πως η κυβέρνησή του είναι «αποφασισμένη» να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας» στο βόρειο Ιράκ, όπως και στη βόρεια Συρία, για την αποτροπή οποιασδήποτε παρείσφρησης «τρομοκρατών» στην τουρκική επικράτεια. Ο Ερντογάν καυχήθηκε στα μέσα Ιουλίου πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν καταφέρει να «αποκλείσουν» τους μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: PKKΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣΙΡΑΚΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Ρουμανία: Συγκλονιστικό βίντεο με αυτοκίνητο να «απογειώνεται» στον αέρα αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert