Τουρκία: Φιρμάνι εκκαθαρίσεων και στην ΜΙΤ από τον Ερντογάν

Φιρμάνι εκκαθαρίσεων και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, γνωστή και ως MIT, εξέδωσε ο Ερντογάν με 15 αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας να κατηγορούνται ως φερόμενοι Γκιουλενιστές.

Βλέπει παντού Γκιουλενιστές, ο «Σουλτάνος» Ερντογάν και αυτή τη φορά μπήκε στο στόχαστρο της Τουρκικής Δικαιοσύνης και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας. η ΜΙΤ. Με εντάλματα που εξέδωσε η Εισαγγελία της Άγκυρας, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη (18.09.2018), 15 αξιωματικοί των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών για την φερόμενη σχέση τους με το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Ιμάμη Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Τα εντάλματα κατά των 15 εν ενεργεία στελεχών της ΜΙΤ, βγήκε μετά από καταθέσεις στρατιωτικών που έχουν ήδη συλληφθεί με προηγούμενες αποφάσεις και αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις αρχές.

Σημειώνεται ότι χθες είχαν προηγηθεί περισσότερα από 20 εντάλματα σύλληψης αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Πηγή Hurriyet