Toυρκία: Σε κατάσταση συναγερμού οι Patriot του ΝΑΤΟ

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία απο την Γερμανία και την Ολλανδία και τις ΗΠΑ στα πλαίσια της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ.
Οι μονάδες παρουσιάσθηκαν στον τουρκικό Τύπο. Η μοίρα των Ολλανδικών Patriot έχει εγκατασταθεί στη βάση του Ιντζίρλικ και προστατεύει την ευρύτερη περιοχή της βάσης όπως και την πόλη των Αδάνων από οποιαδήποτε επίθεση με αεροσκάφος ή πύραυλο. Οι εκτοξευτές είναι στραμμένη προς την πλευρά των συνόρων Τουρκίας-Συρίας και επικρατεί κατάσταση συναγερμού με τη μοίρα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο.
Η μοίρα των Ολλανδικών Patriot στα Άδανα αποτελείται από 1 σύστημα ραντάρ και 7 συστήματα εκτοξευτών. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι 230 Ολλανδοί στρατιώτες που «σαρώνουν» την περιοχή με το ραντάρ και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Στην Τουρκία συνολικά έχουν μεταφερθεί 6 συστοιχίες Patriot από τις 3 χώρες του ΝΑΤΟ και έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία των συνόρων Συρίας-Τουρκίας που έχουν μήκος 960 χιλιομέτρων. Πολλοί θεωρούν πως οι συγκεκριμένες συστοιχίες δεν θα είναι ικανές να αντιμετωπίσουν μια αιφνιδιαστικής ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας καθώς η συνοριακή γραμμή είναι τεράστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κολοβά» Patriot, στέλνει το ΝΑΤΟ στη Τουρκία




«OK» του ΝΑΤΟ για αποστολή PatrIot στην Τουρκία