Τουρκία: 11 μήνες κάθειρξη σε αρθρογράφο που κατέκρινε τον Ερντογάν!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε 11 μήνες κάθειρξης καταδικάστηκε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας και αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf Aχμέρ Αλτάν για άρθρο το οποίο είχε κατακρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θεώρησε πως το άρθρο ήταν προσβλητικό και καταδίκασε τον Αλτάν και η ποινή μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο 7000 τουρκικών λιρών.

Ο Αλτάν σε άρθρο του που είχε δημοσιευθεί το 2011 είχε κατακρίνει τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του. Το άρθρο αφορούσε το θάνατο 34 αθώων Κούρδων στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ από βομβαρδισμούς μαχητικών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η εφημερίδα Taraf είχε μεταδώσει την είδηση με τίτλο «το κράτος βομβάρδισε τους πολίτες του» και αυτός ο τίτλος είχε εξοργίσει τον τούρκο πρωθυπουργό και είχε κατηγορήσει την εφημερίδα και την διεύθυνση της.

Ο Αλτάν είχε με άρθρο του είχε απαντήσει στον Ερντογάν και είχε γράψει « αυτό που περιμέναμε από τον Ερντογάν ήταν να ζητήσει το λογαριασμό απ’αυτούς που βομβάρδισαν το λαό και όχι να μπει σε πολεμική με τους δημοσιογράφους. Βέβαια όταν δεν μπορείς να καθαρίσεις τα περίεργα «δημιουργήματα» και δεν κάνει μια ριζική αλλαγή στο σύστημα τότε φτάνεις στο σημείο να υπερασπίζεσαι το κράτος.

Αυτά τα γεγονότα είναι αποτέλεσμα της υπεροψίας που αναφέρει «πως τελείωσε η Εργκενεκόν, το στρατιωτικό σύστημα ελέγχουμε το κράτος. Όσο το σύστημα συνεχίζει να υπάρχει δεν θα δώσουν το «σύστημα» στους πολιτικούς και ενώ εσύ θα νομίζεις πως διοικείς το κράτος στην πραγματικότητα αυτό θα σε κυβερνά.»