OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Λογοκρισία στον Τύπο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

14/05/2013 - 06:56
Share on FacebookShare on Twitter
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Απαράδεκτο μέτρο» θεωρούν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης τη λογοκρισία που επιβλήθηκε στη μετάδοση εικόνων και φωτογραφιών από τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στην περιοχή Ρεϊχάνλι όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 100.
Η κυβέρνηση απόφαση του δικαστηρίου της τουρκικής πόλης Ρείχάνλι που βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε πως « σε σχέση με το γεγονός απαγορεύεται η μετάδοση , η αναμετάδοση εικόνων και ήχων που έχουν σχέση με το γεγονός από κάθε είδους Μέσα Ενημέρωσης, καθώς αποτελούν πειστήρια για την έρευνα που ήδη διενεργείται».

Έτσι τα τουρκικά ΜΜΕ δεν μετέδωσαν κανένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης και ούτε τώρα μπορούν να μεταδώσουν κάποια άλλη εικόνα, από τα συντρίμμια , τις καταστροφές κτλ.
«Βρίσκω σωστή την απόφαση. Αυτό έπρεπε να γίνει. Παρόμοιες πρακτικές έχουν γίνει και σε άλλες χώρες. Αν δείτε το αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων θα διαπιστώσετε πως είναι σωστές και αποτελεσματικές. Γι’αυτό εκτιμώ την ευαισθησία της δικαιοσύνης πάνω στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Συμβούλιο Τύπου της Τουρκίας εξέφρασε την αντίθεση του με την πρακτική της απαγόρευσης και της λογοκρισίας και ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης.
« Η διεξαγωγή μυστικής έρευνας είναι αποδεκτή στα δημοκρατικά καθεστώτα όμως αυτή η αρχή δεν μπορεί να προηγείται του δικαιώματος της ενημέρωσης του λαού και ούτε μπορεί να την εμποδίσει. Δεν έχει δοθεί καμία νομική βάση στην απόφαση που ουσιαστικά αποκλείει την ενημέρωση του λαού σχετικά για μια τρομοκρατική επίθεση που έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 συμπολίτες μας. Ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης και σε περίπτωση που δεν γίνει θα αποταθούμε στα αρμόδια όργανα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χουσείν Τσελίκ πάντως με αναλυτικό τρόπο εξήγησε τους λόγους της λογοκρισίας και έδειξε πως η Άγκυρα θέλει να προβάλλονται μόνο οι πληροφορίες που θέλει να μεταδίδονται η ίδια η κυβέρνηση/
« Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι μεταδίδουν και κάποια πληροφορία που μαθαίνουν από κάποιους. Παρασκηνιακές πληροφορίες. Κάποτε αναμεταδίδουν δηλώσεις του πολίτη στο δρόμο. Αυτό φτάνει στο σημείο να μεταδίδονται ειδήσεις που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο που βοηθά η υπόθεση και παρόμοιες υποθέσεις να προχωρούν με ήρεμο τρόπο»
Αυτό ίσως να είναι και ένα σημάδι μελλοντικών λογοκρισιών που μπορούν να επιβληθούν στον τουρκικό Τύπο με προφάσεις « εθνικού συμφέροντος, μυστικότητας ή συνέχισης διεξαγωγής ερευνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Toυρκία: Eκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων 40 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Tags: ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΥΠΟΣ

Related Posts

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

26/12/2025 - 18:25
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 ύποπτοι για επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων – Έχουν σχέσεις με το ISIS

25/12/2025 - 11:20
Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Ελένη Παπαδοπούλου: Η παρατηρητικότητα ενός πυροσβέστη, η απουσία του γιου από την κηδεία και το σπίτι στο Κολωνάκι

To Cinobo φέρει 8 feelgood ταινίες και μια σειρά για να περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Η Ιουλία Καλλιμάνη έδωσε εξηγήσεις για το νέο περιστατικό με τα «γαλλικά»: Θα ήθελα να εκφράσω την ενόχλησή μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert