Τουρκία: Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρότεινε τον Ερντογάν για το… Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ.

«Έχω προτείνει τον Πρόεδρο Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του στο όνομα της ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Αυτή είναι η δική μου έκκληση. Θα υπάρξουν επίσης εκκλήσεις από άλλες χώρες», δήλωσε ο Τούρκος πολιτικός.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επαινεστεί πολλές φορές για τον ρόλο του ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ειδικότερα για το ζήτημα της εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλλασα. Προφανώς, οι πολιτικοί στην Τουρκία επιλέγουν να «διαγράψουν» από την μνήμη τους όλες τις απειλές που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος Ερντογάν κατά της Ελλάδας, μιας γειτονικής χώρας που είναι και σύμμαχος του NATO, είτε με εκτόξευση πυραύλων Tayfun στην Αθήνα, είτε με την γνωστή πλέον φράση «Θα έρθουμε νύχτα», αλλά και τις δεκάδες και εκατοντάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Είναι απόλυτα «λογικό» να προτείνεται για Νόμπελ Ειρήνης ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία πριν λίγους μήνες εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των SDF στη Συρία, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και μία χερσαία εισβολή στη γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters