OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες «MIT» σκότωσαν υψηλόβαθμο στέλεχος του PKK

11/06/2021 - 20:32
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες, γνωστή ως MIT, φαίνεται πως εξουδετέρωσαν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε έναν γνωστό καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Ιράκ, τον οποίο ο Ερντογάν πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να «καθαρίσει» από τους Κούρδους μαχητές.

Μετά από εκείνη την δήλωση, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και η MIT, έχουν ξεκινήσει συνεχείς αποστολές και επιχειρήσεις, για να σκοτώσουν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του PKK, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να βγάζει ανακοίνωση, ενώ σε ό,τι αφορά το νέο «χτύπημα», ο στόχος λεγόταν Χασάν Αντίρ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι υπηρεσίες πληροφοριών (ΜΙΤ) «έθεσαν σε κατάσταση που πλέον δεν μπορεί να βλάψει» τον Χασάν Αντίρ, τον επονομαζόμενο και «Σαλίχ Τσίζρε», κατά τη διάρκεια μιας «στοχευμένης επιχείρησης» κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Μαχμούρ. Ο Χασάν Αντίρ ήταν ένας από τους υπευθύνους του PKK για τη ζώνη του Μαχμούρ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο Αντίρ. Πρόσφατα η Άγκυρα ενέτεινε τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ, επικεντρώνοντας τις επιχειρήσεις της κυρίως στον καταυλισμό Μαχμούρ. Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ, του Σελμάν Μποζκίρ, από πλήγμα των τουρκικών δυνάμεων στον ίδιο καταυλισμό. Ένας Κούρδος βουλευτής που κατάγεται από τον καταυλισμό είπε ότι σκοτώθηκαν και τρεις άμαχοι.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ΡΚΚ ελέγχει αυτόν τον καταυλισμό και απειλεί ότι θα τον «εκκαθαρίσει» αν δεν αναλάβει δράση ο ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργήθηκε, τη δεκαετία του 1990, για να στεγάσει Κούρδους πρόσφυγες από την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: MITPKKΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert