OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συλλήψεις 176 στρατιωτικών – Ανάμεσά τους και 6 πιλότοι F16!

14/01/2020 - 10:08
Τουρκία - μάρτυρας
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν να συλληφθούν 176 στρατιωτικοί τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο που η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος πριν από τριάμισι χρόνια, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι φερόμενοι ως οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο επίκεντρο της παρατεταμένης εκστρατείας καταστολής μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στα μέσα του Ιουλίου του 2016, όταν σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις των αρχών εναντίον του δικτύου, ή θρησκευτικού τάγματος, που αποκαλείται Χιζμέτ («Υπηρεσία») είναι ως ακόμα και σήμερα συχνές.

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας συντονίστηκε από τη Σμύρνη (Ιζμίρ) και είχε στο στόχαστρο στρατιωτικούς σε 49 τουρκικές επαρχίες, ανέφερε το Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 143 λοχαγοί, ανάμεσά τους 97 εν ενεργεία, και 33 υπολοχαγοί, 11 εν ενεργεία.

Έξι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκαταλέγονται στους ανθρώπους που διατάχθηκε να τεθούν υπό κράτηση, κατά την ίδια πηγή.

Ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, διαψεύδει πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.

Στις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα φυλακίστηκαν περίπου 80.000 άνθρωποι ενόψει των προσαγωγών τους σε δίκες, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, ακόμα και δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί αποπέμφθηκαν, αποτάχθηκαν, ή απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Σύμμαχοι της Τουρκίας στη Δύση και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει επανειλημμένα το εύρος των εκκαθαρίσεων, που για πολλούς μετατράπηκαν σε εκστρατεία πάταξης κάθε αντίστασης ή διαφωνίας στον Ερντογάν· ενώ η κυβέρνηση στην Άγκυρα αντιτείνει πως τα μέτρα που λαμβάνει είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια.

Tags: ΓΚΙΟΥΛΕΝΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣΠΙΛΟΤΟΙ F16ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣΥΛΛΗΨΕΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert