Toυρκία: Tαγματάρχης καταβάλλει αποζημίωση σε Αρχιλοχία!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πρωτοφανής η είδηση για τα δεδομένα της Τουρκίας όπου τούρκος Ταγματάρχης καταδικάστηκε από δικαστήριο καθώς κρίθηκε πως συμπεριφέρθηκε με κακό τρόπο σε Αρχιλοχία!
Η υπόθεση αφορά Αρχιλοχία που υπηρετεί στο κέντρο συντήρησης οχημάτων του Στρατού Ξηράς στην Άγκυρα. Ο Αρχιλοχίας με αίτημα του σε δικαστήριο ισχυρίστηκε πως ο ταγματάρχης δεν ικανοποιήθηκε από την καθαριότητα στο κέντρο και άρχισε να τον εξυβρίζει και να τον υποτιμά. Στο κατηγορητήριο αναφέρει πως λόγω της προσβολής που υπέστη ο ίδιος παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα και αναγκάσθηκε να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη και ζήτησε από τον ταγματάρχη ηθική αποζημίωση ύψους 20.000 τουρκικών λιρών ( 9000 Ευρώ).
Στην αρχική έκθεση του στρατού αναφέρθηκε πως ο ταγματάρχης εκνευρίστηκε λόγω της έλλειψης προσωπικού και φόρτου εργασίας και ανέφερε πως δεν χρειάζεται κάποια ποινή πλην της επίπληξης.
Όμως το δικαστήριο της Άγκυρας έκρινε πως η υπόθεση δεν είναι κάποιο υπηρεσιακό λάθος αλλά προσωπικό λάθος. Το δικαστήριο έκρινε πως ο ταγματάρχης πρέπει να καταβάλει στον αρχιλοχία αποζημίωση 8000 τουρκικών λιρών (3500 Eυρώ) και το ανώτατο δικαστήριο έκρινε σωστή την απόφαση.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του τουρκικού Στρατού που πολιτικό δικαστήριο κρίνει τις σχέσεις ανάμεσα στους βαθμοφόρους και καταδικάζει έναν ταγματάρχη να καταβάλλει ηθική αποζημίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο τουρκικός στρατός υποκλίθηκε στην ισλαμική μαντίλα!

H «Βαριοπούλα» χτύπησε τον τουρκικό Στρατό.