OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν προσλαμβάνει ιμάμηδες αξιωματικούς στις Ένοπλες Δυνάμεις

06/12/2020 - 08:09
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση προχωρά η Τουρκία, καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα έχει έναν «πνευματικό» χαρακτήρα, αφού θα ασκούν θρησκευτικά καθήκοντα σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής συντηρητικής εφημερίδας Yeni Akit, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν αξιωματικοί θρησκευτικού χαρακτήρα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, επαναφέροντας ένα θεσμό ο οποίος είχε καταργηθεί το 1967.

Οι θρησκευτικοί «κομισάριοι» θα ενσωματωθούν σε όλους τους Κλάδους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στο παρελθόν είχαν αποτελέσει ένα ζήτημα «ταμπού», καθώς μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 στην Τουρκία, κρίθηκαν «παράνομοι» και απομακρύνθηκαν από το στράτευμα, ωστόσο συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Τα καθήκοντα των αξιωματικών – ιμάμηδων

Η Τουρκία θα προσλάβει αυτούς τους «θρησκευτικούς» αξιωματικούς έπειτα από την υποβολή αιτήσεων που έλαβε χώρα εντός του 2020, με την προθεσμία να λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι θρησκευτικοί αξιωματικοί θα αναλάβουν καθήκοντα «πνευματικής καθοδήγησης,, ώστε το ηθικό, η κοινωνική ευημερία και η ευτυχία του προσωπικού να βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς επίσης θα χειρίζονται τη θρησκευτική εκπαίδευση, τις δραστηριότητες λατρείας και τις θρησκευτικές τελετές και να συντονίζουν τις αρμόδιες αρχές για τις ανάγκες σχετικά με τους χώρους λατρείας και τις θρησκευτικές υποθέσεις».

Ο συνταξιούχος υπολοχαγός Ερντογάν Καρακούς σε άρθρο της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, ανέφερε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχε αξιωματικούς – ιμάμηδες στο στρατό, που επιλέχθηκαν από άτομα που είχαν ολοκληρώσει ακαδημαϊκές σπουδές πάνω στο αντικείμενο αυτό, ενώ αυτοί χρησιμοποιούνται μόνο σε περιόδους πολέμου.

Πηγή: Ahval / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΕΡΝΤΟΓΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

21/12/2025 - 10:23
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

Ρωσία: «Εποικοδομητικές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία»

Ιράκ: Οι ένοπλες οργανώσεις συζητούν τον αφοπλισμό τους αλλά ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Δυτική Όχθη: Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από συμπλοκή με δυνάμεις των IDF

Ιράν σε Βενεζουέλα: «Έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας απέναντι στην πειρατεία και την διεθνή τρομοκρατία των ΗΠΑ»

Λωρίδα της Γάζας: «Έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου» λέει ο απεσταλμένος του Τραμπ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν για την Ουκρανία αν υπάρχει «πολιτική βούληση»

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ κινεζικών συμφερόντων ανοικτά της Βενεζουέλας – Πλάνα από την επιχείρηση [vid]

Top News

Συνταγή για κατσικάκι φούρνου με κρούστα γιαουρτιού

Καιρός: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες από την Κυριακή και μέχρι τα Χριστούγεννα – Αναλυτική πρόγνωση

«Στο Παρά Πέντε»: Όσα έγιναν στο πλατό του reunion - Το παρασκήνιο της μεγάλης γιορτής

Το πρόγραμμα των αγροτών για τα μπλόκα και το άνοιγμα των διοδίων στις γιορτές – Νέα σύσκεψη στη Νίκαια σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert